Болно сърце убило Тодор, не боят от Поничките

Побоят му причинил само страдание, но не и смъртта му
Обновена: 5 фев 2016 15:04 | 5 фев 2016 14:52,
278
Болно сърце убило Тодор, не боят от Поничките
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а не от побо, нанесен му от двамата братя – Иван и Десислав Дамянови, известни като Поничките. Това сочи експертизата на патоанатомите, която прокуратурата разпространи до медиите.

В документа лекарите пишат, че младежът е имал "ритъмно-проводно нарушение, възникнало на базата на съществуващата при него аритмогенна деснокамерна дисплазия. Тези остри ритъмни нарушения, от своя страна са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчности и смъртен изход от ненасилствен болестен произход".

В кспертизата пише още:

На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечният мускул се установяват категорични данни за това, че Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамерна дисплазия /кардиомиопатия/, което има продължително протичане и постепенно развитие.

Тежките болестни промени в сърдечния мускул, корелират с медицински данни за сърдечно страдание с прояви на аритмии, наложили извършване на специализирани кардологични прегледи, както и с обстоятелствата към момента на смъртта, описани от очевидците на мястото на инцидента.

Още по темата

При тези болестни изменения в сърдечния мускул смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Всички констатирани травматични увреждания при аутопсията и ререаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия. Следва да се отбележи, че част от уврежданията са получени след прилошаването и падането върху терена, а други – от проведените реанимационни мероприятия.

Категорично трябва да се има предвид, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта.

По своята медико-биологична характеристика тези травматични увреждания са причинили болка и страдания.

При извършено химическо изследване не се установи наличие на алкохол и упойващи вещества.

Припомняме ви, че смъртта на Тодор предизвика брожения във Враца, а впоследствие и в цялата страна.

Само преди броени дни Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, които бяха обвинени за смъртта на 18-годишния младеж.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу тях беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
8
 
32
 
! Отговори
мен преди 8 години
Ако беше болен от грип? Товали щеше да бъде причината за смърта му?
197
9
 
32
 
! Отговори
мен преди 8 години
НАЩА БЪЛГАРИА ПРАВОСЪДИЕТО!!!!Е ПОТ НУЛАТА . НО НЕЗНАЕХ ЧЕ И ЗДРАВНАТА СИСТЕМА Е ТОЛКОВА ЗЛЕ!!!!
196
13
 
36
 
! Отговори
специалист по право преди 8 години
Всеки побой следва да се счита за опит за убийство и всеки побой довел до смърт следва да се счита за осъществено намерение за убийство освен ако са налице абсолютно неоспорими доказателства за това, че фаталният изход би настъпил дори и ако побоят не е бил извършен.
195
12
 
34
 
! Отговори
специалист по право преди 8 години
Освен това ритъмно-проводните нарушения на сърдечната дейност могат да се доказват само приживе, докато след смъртта за тях могат да се открият и то рядко само косвени данни от изследването на сърцето, но не и да се твърди със сигурност, че такива е имало. Прокуратурата би трябвало да е наясно с ограничените възможности на съдебномедицинската експертиза.
194
13
 
34
 
! Отговори
специалист по право преди 8 години
Съдебномедицинската експертиза не може да дава окончателни заключения за това от какво е загинал човекът. Тя може само да насочи към убедителни данни за механизма, ако има такива. При липса на убедителни данни, дори мозъчно сътресение получено от удари в главата без да причини мозъчни увреждания, пак може да доведе до тежка вегетативна реакция със срив на кръвното налягане и последваща смърт, със или без придружаваща сърдечна аритмия, и особено на фона на предразполагащо сърдечно увреждане.
193
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на Тодор баща му беше в съдебната система на работа,или в прокуратурата.Тези двамата до сега щеше даса разстреляни не осъдени.Спете Българи ***,утре щесе случи и със вашите деца.
192
14
 
44
 
! Отговори
..... преди 8 години
На ден умират хиляди хора от болести и немотия,стига сте ни занимавали с тоя!
191
15
 
47
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Ако Тодор е починал от побой, то би трябвало да има външен кръвоизлив или вътрешен кръвоизлив.Кръв по него не се вижда, а в експертизата не е описана вътрешна травма.Така, че думите побой , пребит и убийство трябва да спрат да се употребяват в този случай.
190
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И МЕН МЕ БОЛИ СЪРЦЕТО ЗНАЧИЛИ ЧЕ ДНИТЕ СА МИ ПРЕБРОЕНИ?
189
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фактът, че преобладават многократно мненията в полза на двамата братя побойници, че "защитниците" им проявяват неистова злоба към убитото момче, че светотатстват, лъжат за някакъв бокс, че едва ли не поничките са пребитите (а изпускат факта, че единият брат има сериозен проблем със закона) недвусмислено доказва добрата и богато организирана защита на едно престъпление. Всичко у нас се купува. Затова скоро в България ще останат само престъпниците. Е, тогава тежко на управниците. БУМЕРАНГЪТ !!!
188
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-гадно медицинско заключение досега в България надали е имало. Да изопачиш очевидната истина, че, макар и неумишлено, но съзнателно, братята са причинили cмъpтта на момчето, е позорна лекарска проява. Дали е платена или под заплаха тази дива експертиза, няма значение. Не може да си лекар и да кажеш, че след побой, един сърдечно болен, е умрял от кеф. ПРОСТО Е ПОЗОР ЗА ЦЯЛАТА ЛЕКАСРСКА ГИЛЗИЯ. ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА КАЖАТ ДУМАТА СИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ТЕЗИ СВОИ КОЛЕГИ. Такива ли ни лекуват!
187
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново в България. Умрелия е виновен,че е умрял. На поничките грамота,един по-малко.
186
13
 
43
 
! Отговори
101 преди 8 години
Защо не съпоставят случая в Бургас, където 14 годишен хлапак да се изяви пред приятелката си преби 60 годишен мъж, направил забележка за неприлично сядане в автобус и случая във Враца. Напълно са идентични с тази разлика че във Враца младежа намери батя си и за съжаление почина.
185
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милите вие непредубедени любители на понички - наводнихте всички сайтове със версията на адвоката на поничките, че и от цензура се оплаквате.
184
14
 
46
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Този резултат от медицинската експертиза, който излезе чак сега, всъюност беше ясен за всички непредубедени, веднага след като се разбра, че Тодор е имал проблрми със здравето. Разбира се цензурата не допускаше такива мнения и ги триеше и спираше дистъпа на здравомислещите. Затова и се получи такава истерия против двамата братя, а тези, които се хванаха на въдицата, оюе не могат да повярват в истината - Тодор е починал в резултат на собствените си действия, а не от действията на двамата братя.
183
23
 
36
 
! Отговори
69 преди 8 години
Ега си пропадналата и продажна държава и нейните медицински и съдЕбни органи...Кой може да бяга - тука ще има още 500 години турско-американско-английско-германско Присъствие....
182
10
 
54
 
! Отговори
777 преди 8 години
Той може да е имал сърдечен проблем и по време на самия побой да се е усложнило състоянието на сърцето от емоциите и стреса....
181
12
 
55
 
! Отговори
иридий преди 8 години
Къде е сега малката, дето врещеше по площада?
180
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бачварова снижи престъпността! Статистиката отиде негатив при Москов! Оргиите в хотел Стрелча пък ще ги прехвърлят на сметката на Трифон Зарезан и Св. Валентин! Мир, любов и Бойко във фейсбук цари в даржавата!
179
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така преди години полицаите застреляха луд, а граничарите глух! Не спрели на команда ,,Стой! Предай се!''. Няма вина! Болни, шантави.... Всякакви се мотаят по пътя и е нормално да бъдат изтребени от Еклерите!