Нямало пропуски в лечението на детето, починало от грип

Към момента няма данни за други случаи на заболели деца
6 фев 2016 18:18,
6
Нямало пропуски в лечението на детето, починало от грип
Снимка: архив, Reuters

На заседание на Комисията по детска смъртност в Университетската болница в Стара Загора е бил обсъден случаят със смъртта на 3-годишното момиченце от село Богомилово, съобщи пред БНР проф. Петкана Чакърова – завеждаща педиатричната клиника към болницата.

Според Комисията няма пропуски при лечението на детето, което почина от усложнения след грип. 

Още по темата

То е било прието първо в Спешното отделение с висока температура и гърч, а след това са го привели в реанимация със сериозна невроинфекция, най-вероятно енцефалит.

Данни от изследването показват, че то е било заразено от грипния вирус "Виктория". Преди него инфекцията са прекарали родителите и другото дете на семейството.

Д-р Таня Перчемлиева от Районната здравна инспекция заяви пред БНР, че са направили своето разследване за смъртния случай, но очакват патоанатомното изследване, което ще потвърди окончателната диагноза.

На този етап в инспекцията нямат данни за други случаи на заболели малки деца от грип в Старозагорска област. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: гриппочинало дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
лекари,поклон преди 8 години
Лекарите не са богове - те поставят диагноза и започват лечение, но нещата могат да тръгнат в различни посоки. Понякога само имуностимулантите действат, понякога не и се стига до антибиотик. Всичко е строго индивидуално. Не можете винаги да упреквате лекарите за това, че имунната ви система е слаба и ви е пипнал кофти вирус или бактерия. Помислете си само как лекарите по цял ден работят сред зарази и рискуват своето и на семействата си здраве.
2
0
 
5
 
! Отговори
заглавие преди 8 години
а вие какво, искахте да има пропуски ли!? това ли искахте!? вчеращници!!!
1
3
 
5
 
! Отговори
искрено и лично преди 8 години
До УжасНещастник! Ами, ако те заболи зъбче, ей така силничко, покрай ушенцето, едно горещо шишче в единствената ти гънка, щрак, щрак, ще се молиш на някой професионалист с работно облекло - бяла манта ... може би лекар по дентална медицина, може би магистър фармацевт, може би някой с... ангелско лице. Неееее. Стой си пред компа и скимти ....