Facebook с удар по марихуаната за медицински цели?

US доставчици са осъмнали със спрени страници
8 фев 2016 12:30,
4
Facebook с удар по марихуаната за медицински цели?
Снимка: flickr

След удара си към страниците, продаващи оръжия, явно Facebook насочва мерника си към тези, които продават марихуана в Ню Джърси, дори и да е за медицински цели, съобщава nj.com.
 
Сайтът посочва, че няколко страници на търговци, които са законово лицензирани да продават марихуана за медицински цели в Ню Джърси, един от 23-те щата, в които продажбите са разрешени от закона, просто са били изтрити.
 
Въпросните страници не са единствените. Докладът на локалния сайт посочва и че доставчици на марихуана от цялата страна също са осъмнали със спрени страници без никакво предупреждение.
 
Кое точно правило на Facebook нарушават тези страници? От социалната мрежа просто са отговорили, че "тези страници са премахнати заради нарушаване на Общите стандарти, които посочват какво не е позволено във Facebook".
 
След бърз прочит на въпросните правила не изглежда, че правно установените доставчици нарушават някое от правилата. Единственото, което евентуално може да предизвика спирането е "забраняват се всякакви опити от неоторизирани търговци да купуват, продават или търгуват лекарства с рецепта, наркотици, марихуана или оръжия".
 
Това правило би било валидно, ако се продаваше марихуана директно от страниците, но NJ твърди, че нито една от тях не го е правила, а по-скоро са използвали страниците като маркетингов канал, който просто показва къде се намират магазините им. Там дори не са публикували цени, а просто локация и телефонен номер.
 
Самите търговци са изумени, защото едно от условията да получиш лиценз, за да продаваш марихуана е да не я продаваш онлайн, а само във физически магазин, където желаещият да я купи може да получи консултация дали това е подходящо за него или не.

Собствениците на страниците препоръчват на Facebook вместо да им спира страниците поради въображаеми причини, по-добре да обърнат внимание на това колко проститутки имат Facebook страници и колко военни екстремистки групи пропагандират в социалната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: медицинамарихуанаFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно пречат на картелите и държавата за контрабандата с наркотици- имам пред вид лицензираните търговци.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чесно казано ако хвана някое от децата ми с марихуна малко ще се карам ама ако ги хвана в Facebook ще ги счупя от бой