Всеки трети родител: Ваксините не са безопасни!

17% смятат, че имунизацията води до странични ефекти
35
Всеки трети родител: Ваксините не са безопасни!
Снимка: Reuters, архив

Всеки трети родител в България смята, че ваксините не са безопасни. 17% пък са на мнение, че имунизацията на децата води до странични ефекти.

Резултатите са от национално проучване за обществените нагласи към ваксините у нас. Затова Здравното министерство започва информационна кампания, която да разсее митовете около имунизациите и да промотира ползата от тях, съобщава Нова тв.

Междувременно стана ясно, че ресорното ведомство е обявило нов търг за 4-, 5- и 6-валентни ваксини. Петър Москов обаче уточни, че ако и този път възникне проблем с доставките, държавата ще търси други начини, за да осигури имунизационния календар на българските деца.

Националната информационна кампания за ваксините ще информира родителите за ползите и за евентуалните рискове от ваксинирането на децата им.

Още по темата

Успех при събирането на мотиви за предстоящия вот на недоверие в здравеопазването, пожела иронично здравният министър на опозицията.

"Имам пълно спокойствие при престоящия вот на недоверие, ако той бъде внесен. Всяко едно нещо, което вършим следва програмата на управление и има ясен отчет”, каза Москов пред bTV.

По думите му България не е единствената държава, която е търсила ваксини от неевропейски източници.

"Когато нашата делегация беше на посещение в Турция, за да търсим договорка за френската ваксина, която се пакетира в Турция, в същия този ден там бяха делегациите на Испания и Хърватия, на които същата молба беше отказана", коментира здравният министър.

Той увери, че имунизационният календар за 2016 г. е готов. Освен това са осигурени пропуснатите ваксини за 2014 и 2015 г.


35
Още от
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък моите не смятам да ги ваксинирам.Все има някой корумпиран доктор дето ще ги впише като сложени и няма да си тровя децата със съмнителни субстанции.
28
0
 
1
 
! Отговори
куку преди 2 години
Кармайкъл, ти си ЕлЮменат
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стъкмистическа "грешка" - всяко стойностно проучване посочва първо обхванатия брой анкетирани и после извадка от резултатите .
така ,че на мен нищо стойностно не ми говори съобщението " една трета от родителите" Ако са анкетирани 10 човека 3.5 са със съмнения .малцинство и незначимо количество.


И много ми допадна сравнението със "шума от празните съдове" Некоректни и некомпетенти хорица заглушават здравия разум и дългогодишния опит за ползите от ваксините.
26
0
 
3
 
! Отговори
и самата статия преди 2 години
е грубо не коректна -Ползва се съвсем малка част от изказването на Д-р Кунчев по канал 3.

Гой оглласи тази статистическа цифра за 1/3 изплашени родители ,но категорично подчерта ,че ваксината е само полезна и задължителна по нашия имунизационен календар.

Слугинаш,а с поръчкови статии не носи добро име за никоя медия.
25
0
 
3
 
! Отговори
и аз до Ф 24пост преди 2 години
На какво основание е това изказване? Направено ли е изследване някъде доказващо твоята вероломна лъжа?

Прокуратурата се сезира ,провери пакета документи ,но категорично поясниха ,че не е опасна за здравето на децата.

Ваксината е разрешена за децата в Турция1защо да е вредна и опасна за нашите??

Друг е въпроса , ако се трупат от това некоректно изказване някакви политически дивиденти....ужасно е да се напрашат младите семейства
24
5
 
0
 
! Отговори
м преди 2 години
Докога ДСБ ще прикрива този психопат Москов . Време е да оттеглят подкрепата си за него .
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма турски ваксини.Пентаксим носи логото на "Савофи",което е най- авторитетната фирма производител на ваксини в Европа ,Франция,чиято ваксина е и този въпросен Пентаксим
22
0
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Абсолютно невярно !

Ако някъде има стерилитет той ще е по вина на постойнните памперс пелне при момчетата.!
21
7
 
3
 
! Отговори
ф преди 2 години
Ако детето ви след 20 г не може да има деца се сетете за тези евро турски ваксини .С тях половин ЕС остана бездетен .Москов е един обикновен далавераджия и го доказа напълно .
20
2
 
3
 
! Отговори
Кармайкъл преди 2 години
Москов и другите като него на държавни позиции трябва да разберат, че не могат само да чакат на хората да ги известяват за тези проблеми които засягат националната сигурност и те да си играят после на има-няма. Те активно трябва да търсят тази информация включително по неофициални източници защото те са поставени на позиция да отговарят за здравето на нацията а не ние. Ние които пишем във форумите не сме на заплата от правителството и не можем да вършим постоянно вашата работа.
19
7
 
2
 
! Отговори
Кармайкъл преди 2 години
Това е все едно в студено време като излезеш и ходиш 5 километра от дишането ти се образува пара която изчезва. Кемтреилса е равнозначно на това като се обърнеш след 5 километра парата от дишането ти да виси по целия път където си ходил. Съветвам министъра и министерството да се отърси от лъжливата си убеденост, че знае всичко а другите са глупаци и да вземе сериозно под внимание какво им казват хората и да вземат проби и да правят изследвания без значение дали вярват или не.
18
6
 
4
 
! Отговори
Кармайкъл преди 2 години
Следите оставяни от самолетите които пръскат с кемтреилс са ясно видими, освен това има твърдения на пилоти, учени, доктори и други потвърждавайки че действително това се случва. Ас съм говорил с авио-инженер в БГ който потвърди, че това не са следи от самолетно гориво. Следите от самолетно гориво са от въглероден диоксид и пара и никога не се задържат дори и в най-студено време повече от минута. Кемтреилс остават в атмосферата цял ден.
17
3
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 2 години
Това е лесно доказуемо ако се направи проба от дъждовете и почвите. В дъждовете не трябва да има никакъв алуминий, но ако се изследва ще се види че той е в значителни количества. Преди известно време бяха направени изследвания на водоизточника на един град в България и бяха открити завишени количества алуминий. Тежи тежки метали се натрупват в почвата и попадат в хранителната верига. Министерството не трябва да успокоява напразно най-будните и информирани хора а да действа по сигналите им.
16
3
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 2 години
Аерозолите пускани от американски самолети са строго по-секретна американска програма наречена Indigo Skyfold/Индиго Скайфолд която е проект за глобално геоинжинерство/изменение на земната атмосфера. Тези самолети изхвърлят мегатонове наночастици от тежки и токсични метали в горната атмосфера като алуминий, барий, стронций и други които частици са толкова малки и леки че се задържат дълго време в атмосферата образувайки облачни образувания.
15
3
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 2 години
Министерството смята просто да "обяснява" и да успокоява хората с данни отпреди 100 години относно базовата теория на ваксинациите. Къде са реалните изследвания които се занимават с конкретните въпроси относно безопасността на ваксините които имат хората. Не се правят, кампанията на министерството е насочена към придумване и използване на тактики за наплашване. Те също така се подиграват на реалността на пръскането с така наречените кемтреилс което е абсолютен факт. Те просто са изостанали.
14
5
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 2 години
Ваксинациите се използват от група глобалисти също така като средство за масово поразяване чрез веществата които се добавят във ваксините. Изключително опасно е да се третират малки деца, под две години с ваксини тъй като телцата им са много малки и мозъчната им система е в процес на развитие и когато се инжектират с ваксини настъпват аномалии в развитието им и се получават болести като аутизъм и др. Министерството не прави изследвания относно напълно легитимните опасения на гражданите.
13
4
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 2 години
Вижте силната имунна система на децата идва от дългото кърмене при което от майката към детето се предават силни имунни фактори. Зависи много и от храната с която се храни - колкото по-хранителна и естествена е храната толкова повече имунната система е по-силна. Много зависи и от хигиената, добрата хигиена е една от главните причини за изчезването на епидемиите. Ако започнете да проучвате историята на ваксините ще откриете много смущаващи неща свързани с тях, те не са безопасни.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички болести срещу които се ваксинират децата са смъртоностни, Няма ги в държави в които от години се провеждат имунизации, Тези които не се имунизират Паразитират на гърба на имунизираните.
Да,има риск, но, ако тръгне епидемия ще загинат хиляди . При този наплив от територии без редовна имунизация да му Мислят неваксинираните
11
5
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Ходи питай баба си и дядо си преди 70г. какво е било без ваксини. Това че някои болести са рядко срещани в момента не значи че са изчезнали.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаем дали всеки ,,трети ,,е казал това ,но се знае че д-р Менгеле не е показал досега нито един документ .Иначи лигавенето е безкрайно .

Какво не бива да правите на празен стомах?
Какво не бива да правите на празен стомах?

Какво не бива да правите на празен стомах?

Как да балансираме тялото си след 35
Как да балансираме тялото си след 35

Как да балансираме тялото си след 35