Всеки трети родител: Ваксините не са безопасни!

17% смятат, че имунизацията води до странични ефекти
9 фев 2016 21:06,
35
Всеки трети родител: Ваксините не са безопасни!
Снимка: Reuters, архив

Всеки трети родител в България смята, че ваксините не са безопасни. 17% пък са на мнение, че имунизацията на децата води до странични ефекти.

Резултатите са от национално проучване за обществените нагласи към ваксините у нас. Затова Здравното министерство започва информационна кампания, която да разсее митовете около имунизациите и да промотира ползата от тях, съобщава Нова тв.

Междувременно стана ясно, че ресорното ведомство е обявило нов търг за 4-, 5- и 6-валентни ваксини. Петър Москов обаче уточни, че ако и този път възникне проблем с доставките, държавата ще търси други начини, за да осигури имунизационния календар на българските деца.

Националната информационна кампания за ваксините ще информира родителите за ползите и за евентуалните рискове от ваксинирането на децата им.

Още по темата

Успех при събирането на мотиви за предстоящия вот на недоверие в здравеопазването, пожела иронично здравният министър на опозицията.

"Имам пълно спокойствие при престоящия вот на недоверие, ако той бъде внесен. Всяко едно нещо, което вършим следва програмата на управление и има ясен отчет”, каза Москов пред bTV.

По думите му България не е единствената държава, която е търсила ваксини от неевропейски източници.

"Когато нашата делегация беше на посещение в Турция, за да търсим договорка за френската ваксина, която се пакетира в Турция, в същия този ден там бяха делегациите на Испания и Хърватия, на които същата молба беше отказана", коментира здравният министър.

Той увери, че имунизационният календар за 2016 г. е готов. Освен това са осигурени пропуснатите ваксини за 2014 и 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък моите не смятам да ги ваксинирам.Все има някой корумпиран доктор дето ще ги впише като сложени и няма да си тровя децата със съмнителни субстанции.
28
0
 
1
 
! Отговори
куку преди 8 години
Кармайкъл, ти си ЕлЮменат
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стъкмистическа "грешка" - всяко стойностно проучване посочва първо обхванатия брой анкетирани и после извадка от резултатите .така ,че на мен нищо стойностно не ми говори съобщението " една трета от родителите" Ако са анкетирани 10 човека 3.5 са със съмнения .малцинство и незначимо количество.И много ми допадна сравнението със "шума от празните съдове" Некоректни и некомпетенти хорица заглушават здравия разум и дългогодишния опит за ползите от ваксините.
26
0
 
3
 
! Отговори
и самата статия преди 8 години
е грубо не коректна -Ползва се съвсем малка част от изказването на Д-р Кунчев по канал 3.Гой оглласи тази статистическа цифра за 1/3 изплашени родители ,но категорично подчерта ,че ваксината е само полезна и задължителна по нашия имунизационен календар.Слугинаш,а с поръчкови статии не носи добро име за никоя медия.
25
0
 
3
 
! Отговори
и аз до Ф 24пост преди 8 години
На какво основание е това изказване? Направено ли е изследване някъде доказващо твоята вероломна лъжа?Прокуратурата се сезира ,провери пакета документи ,но категорично поясниха ,че не е опасна за здравето на децата.Ваксината е разрешена за децата в Турция1защо да е вредна и опасна за нашите??Друг е въпроса , ако се трупат от това некоректно изказване някакви политически дивиденти....ужасно е да се напрашат младите семейства
24
5
 
0
 
! Отговори
м преди 8 години
Докога ДСБ ще прикрива този психопат Москов . Време е да оттеглят подкрепата си за него .
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма турски ваксини.Пентаксим носи логото на "Савофи",което е най- авторитетната фирма производител на ваксини в Европа ,Франция,чиято ваксина е и този въпросен Пентаксим
22
0
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Абсолютно невярно !Ако някъде има стерилитет той ще е по вина на постойнните памперс пелне при момчетата.!
21
7
 
3
 
! Отговори
ф преди 8 години
Ако детето ви след 20 г не може да има деца се сетете за тези евро турски ваксини .С тях половин ЕС остана бездетен .Москов е един обикновен далавераджия и го доказа напълно .
20
2
 
3
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Москов и другите като него на държавни позиции трябва да разберат, че не могат само да чакат на хората да ги известяват за тези проблеми които засягат националната сигурност и те да си играят после на има-няма. Те активно трябва да търсят тази информация включително по неофициални източници защото те са поставени на позиция да отговарят за здравето на нацията а не ние. Ние които пишем във форумите не сме на заплата от правителството и не можем да вършим постоянно вашата работа.
19
7
 
2
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Това е все едно в студено време като излезеш и ходиш 5 километра от дишането ти се образува пара която изчезва. Кемтреилса е равнозначно на това като се обърнеш след 5 километра парата от дишането ти да виси по целия път където си ходил. Съветвам министъра и министерството да се отърси от лъжливата си убеденост, че знае всичко а другите са *** и да вземе сериозно под внимание какво им казват хората и да вземат проби и да правят изследвания без значение дали вярват или не.
18
6
 
4
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Следите оставяни от самолетите които пръскат с кемтреилс са ясно видими, освен това има твърдения на пилоти, учени, доктори и други потвърждавайки че действително това се случва. Ас съм говорил с авио-инженер в БГ който потвърди, че това не са следи от самолетно гориво. Следите от самолетно гориво са от въглероден диоксид и пара и никога не се задържат дори и в най-студено време повече от минута. Кемтреилс остават в атмосферата цял ден.
17
3
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Това е лесно доказуемо ако се направи проба от дъждовете и почвите. В дъждовете не трябва да има никакъв алуминий, но ако се изследва ще се види че той е в значителни количества. Преди известно време бяха направени изследвания на водоизточника на един град в България и бяха открити завишени количества алуминий. Тежи тежки метали се натрупват в почвата и попадат в хранителната верига. Министерството не трябва да успокоява напразно най-будните и информирани хора а да действа по сигналите им.
16
3
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Аерозолите пускани от американски самолети са строго по-секретна американска програма наречена Indigo Skyfold/Индиго Скайфолд която е проект за глобално геоинжинерство/изменение на земната атмосфера. Тези самолети изхвърлят мегатонове наночастици от тежки и токсични метали в горната атмосфера като алуминий, барий, стронций и други които частици са толкова малки и леки че се задържат дълго време в атмосферата образувайки облачни образувания.
15
3
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Министерството смята просто да "обяснява" и да успокоява хората с данни отпреди 100 години относно базовата теория на ваксинациите. Къде са реалните изследвания които се занимават с конкретните въпроси относно безопасността на ваксините които имат хората. Не се правят, кампанията на министерството е насочена към придумване и използване на тактики за наплашване. Те също така се подиграват на реалността на пръскането с така наречените кемтреилс което е абсолютен факт. Те просто са изостанали.
14
5
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Ваксинациите се използват от група глобалисти също така като средство за масово поразяване чрез веществата които се добавят във ваксините. Изключително опасно е да се третират малки деца, под две години с ваксини тъй като телцата им са много малки и мозъчната им система е в процес на развитие и когато се инжектират с ваксини настъпват аномалии в развитието им и се получават болести като аутизъм и др. Министерството не прави изследвания относно напълно легитимните опасения на гражданите.
13
4
 
5
 
! Отговори
Кармайкъл преди 8 години
Вижте силната имунна система на децата идва от дългото кърмене при което от майката към детето се предават силни имунни фактори. Зависи много и от храната с която се храни - колкото по-хранителна и естествена е храната толкова повече имунната система е по-силна. Много зависи и от хигиената, добрата хигиена е една от главните причини за изчезването на епидемиите. Ако започнете да проучвате историята на ваксините ще откриете много смущаващи неща свързани с тях, те не са безопасни.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички болести срещу които се ваксинират децата са смъртоностни, Няма ги в държави в които от години се провеждат имунизации, Тези които не се имунизират Паразитират на гърба на имунизираните.Да,има риск, но, ако тръгне епидемия ще загинат хиляди . При този наплив от територии без редовна имунизация да му Мислят неваксинираните
11
5
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Ходи питай баба си и дядо си преди 70г. какво е било без ваксини. Това че някои болести са рядко срещани в момента не значи че са изчезнали.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаем дали всеки ,,трети ,,е казал това ,но се знае че д-р Менгеле не е показал досега нито един документ .Иначи лигавенето е безкрайно .