Всеки трети родител: Ваксините не са безопасни!

17% смятат, че имунизацията води до странични ефекти
9 фев 2016 21:06,
35
Всеки трети родител: Ваксините не са безопасни!
Снимка: Reuters, архив

Всеки трети родител в България смята, че ваксините не са безопасни. 17% пък са на мнение, че имунизацията на децата води до странични ефекти.

Резултатите са от национално проучване за обществените нагласи към ваксините у нас. Затова Здравното министерство започва информационна кампания, която да разсее митовете около имунизациите и да промотира ползата от тях, съобщава Нова тв.

Междувременно стана ясно, че ресорното ведомство е обявило нов търг за 4-, 5- и 6-валентни ваксини. Петър Москов обаче уточни, че ако и този път възникне проблем с доставките, държавата ще търси други начини, за да осигури имунизационния календар на българските деца.

Националната информационна кампания за ваксините ще информира родителите за ползите и за евентуалните рискове от ваксинирането на децата им.

Още по темата

Успех при събирането на мотиви за предстоящия вот на недоверие в здравеопазването, пожела иронично здравният министър на опозицията.

"Имам пълно спокойствие при престоящия вот на недоверие, ако той бъде внесен. Всяко едно нещо, което вършим следва програмата на управление и има ясен отчет”, каза Москов пред bTV.

По думите му България не е единствената държава, която е търсила ваксини от неевропейски източници.

"Когато нашата делегация беше на посещение в Турция, за да търсим договорка за френската ваксина, която се пакетира в Турция, в същия този ден там бяха делегациите на Испания и Хърватия, на които същата молба беше отказана", коментира здравният министър.

Той увери, че имунизационният календар за 2016 г. е готов. Освен това са осигурени пропуснатите ваксини за 2014 и 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
9
 
! Отговори
ЧичоТони преди 8 години
Всеки трети...?! Нищо чудно! Същите тези "всеки трети" ни избират управниците.
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много деца а и възрастни са безвъзвратно увредени от ваксини.има и не малко смъртни случая.сега вкарват и незакони ваксини....и никой не поема отговорност ако нещо се случи.В една Германия ваксините не са задължителни.в най бедната бг. Ако не ваксинираш детото си ти спират кирливите 40лв. На месецУникална държава
7
10
 
13
 
! Отговори
Умна и знаеща преди 8 години
Видно е, че защитниците на ваксините все още не спят и дебнат по форумите да драснат някой и друг ред, пълен с граматични и препинателни грешки. Добре, че все повече хора осъзнават какви опасности крият ваксините!
6
6
 
22
 
! Отговори
????? КЪДЕ ???? преди 8 години
Къде мога да проверя детето си дали е алергично към ваксините??????Питам вече 4 години и никои не може да ми отговори . Преди 4 години направи алергична реакция към БЦЖ-- 6 месеца кашлица.Предполагам че пак ще ме изтриете . Но ще продължавам да питам. ???? К Ъ Д Е ????
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки трети родител: Ваксините не са безопасни!и как установиха това? Една жена каза!?
4
16
 
9
 
! Отговори
по умните ще разбера преди 8 години
Всички ,които не си ваксинират децата ПАРАЗИТИРАТ за сметка на ваксинираните- Не е честно !
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСПАНИЯ ДА ХОДИ ДА СЕ МОЛИ НА ТУРЦИЯТОЗ МОСКОВ Е НАПЪЛНО ИЗТРЕЩЯЛ НАПОСЛЕДЪКВЗИМАЙ ПРИМЕР ОТ ИСПАНЦИТЕ В ЗДРАВНАТА РЕФОРМА ГОСПОДИН СМЪРТЕН МИНИСТЪР
2
25
 
11
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
На път сме да се върнем век назад в борбата със заразните болести заради недоверието към държавните институции. То бива некомпетентност... Добре че ваксините са задължителни, че досега да са се върнали не една или две болести-убийци. Който не ваксинира детето си, вреди не само на него, но и на околните.
1
14
 
26
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Ваксините вредят!