Синдром на професионалното изчерпване – какво представлява?

Известен е още като "бърнаут". Вижте как да се преборите
10 фев 2016 22:33, Eкип на Puls.bg
2
Синдром на професионалното изчерпване – какво представлява?
Източник: Reuters, архив

Пътувате към офиса. Новата работа, която започнахте съвсем наскоро. Онази същата, за която си мечтаете. Вярвате, че смяната на средата и новите колеги са точно това, от което имате нужда. Различни задачи, които се явяват предизвикателство и носят удовлетворение. Нова работна обстановка, която ще предложи разнообразие. Нови места за посещение през обедната почивка и нова гледка, когато вдигнете поглед от монитора.

Постепенно работният ентусиазъм спада, задачите стават досадни и нямате никаква мотивация да свършите каквото и да било. Затъвате в дребнави и цинични забележки, липсва желание дори да отидете на работа. А когато все пак стигнете в офиса, установявате, че вече изобщо не можете да понасяте колегите си и бихте предпочели да се изолирате от всичко и всички. Проблемът се задълбочава, когато трябва да говорите с някого – имате чувството, че всичката глупост на земята се е изсипала на работното ви място и то точно върху вашето бюро.

Познато ли ви е?

Ако разпознавате поне една от тези ситуации, със сигурност преминавате през стресов работен период. Ако това положение трае седмица, месец или два, бихте могли да го приемете. Знанието, че краят на стресовия период е близо, отнема поне малко от стреса. Какво обаче се случва, когато тези ситуации на работното място следват една след друга и сякаш нямат край?

Още за синдрома на професионалното изчерпване може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Радвайте се! След няколко НЛП подготовки и мозъчни промивки в голяма корпорация ще получите професионална неизчерпаемост!