Някои ежедневни навици увреждат косата

За какво да внимаваме, за да се радваме на блестяща коса?
15 фев 2016 20:00,
3
Някои ежедневни навици увреждат косата
Източник: Reuters, архив

Здравето и красотата на косата може да се компрометират, вследствие на някои действия, които не считаме за грешни, но всъщност я увреждат. За какво да внимаваме, за да се радваме на блестяща коса?

Стилизиране на мокра коса

Когато косата мокра, тя се поддава по-лесно на манипулации, но този навик вреди, тъй като отслабва косъма. Мократа коса е значително по-склонна да се чупи. Не е препоръчително да я разресваме, както да и използваме стилизиращи уреди и продукти. 

Прекомерната топлина може да стресира косата, а геловете и другите стилизиращи продукти се натрупват върху скалпа и това може да доведе до появата на пърхот и сърбеж. 

Не използваме топлинен протектор

Вредите от топлинните уреди върху косата може да се намалят, ако използваме продукт, който защитава от топлина. Тези продукти могат да бъдат под формата на спрей, който следва да се нанесе преди излагането на топлина. Препоръчително е също така да използваме уреда на най-ниската температура, за да се намалят уврежданията.

Кои са другите навици, които вредят на косата, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: косапърхотсърбежскалп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви витамини бълнуваш?Всичко си е до ген.Плешивостта се предава от баща на син.Колкото да присаждането - след това трябва да пиеш едни хапчета, които водят до импотентност, за да не ти опада и трансплантирата коса.Лечков явно е решил, че предпочита да боцка мадами, отколкото да има коса, в което естествено няма нищо лошо.
1
0
 
12
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Ако Лечков не ползваше сешоар и гел, ехеее, щеше да има буйна коса като на младеж.