С орехи можем да свалим килограми

Те са богати на омега-3 мастни киселини
Обновена: 18 фев 2016 20:50 | 18 фев 2016 20:49,
4
С орехи можем да свалим килограми
Източник: Reuters, архив

Орехите може би са ключа към сваляне на излишните килограми, твърдят изследователи. Те установяват, че консумацията на хранителен режим с богато съдържание на орехи може да бъде изключително ефективна по отношение на сваляне на излишното тегло. 

Още повече – орехите са с богато съдържание на полиненаситени мазнини, което ги прави полезни за здравето на сърцето и намаляване нивата на „лошия“ холестерол в кръвта. Препоръката отстрана на изследователите е да се консумира една шепа орехи всеки ден. 

Проучването е проведено от специалисти от Училището по медицина към Калифорнийския университет в САЩ. Според неговия автор, д-р Черил Рок, изненадващото в резултатите е, че въпреки високото съдържание на мазнини и калории, хранителният режим, богат на орехи, се свързва със същото количество свалени килограми, както и диетата, която е бедна на мазнини. 

За целите на проучването изследователският екип набира 245 жени, които страдат от наднормено тегло или затлъстяване. Възрастта на участничките е между 22 и 72 години, а периодът на проследяването им – една година.

Повече за ползите от консумацията на орехи може да откриете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Сам преди 8 години
Ядките са много полезни стига да са съхранявани така че да се запазят, но са твърде надценени като цена. Ядките трябва да струват 4-5рв килограма а цената им е 18-20-25лв килограма което ги прави почти непродаваеми.
1
15
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Не вярвам на нито един американец,пък бил той и от Калифорнииския университет.