Как пикантната храна влияе на организма ни?

Има както ползи, така и някои вреди. Вижте ги!
19 фев 2016 22:30,
3
Как пикантната храна влияе на организма ни?
Източник: Reuters, архив

Консумацията на пикантни храни придава вкус на храната, но и се отразява на организма в различни насоки – както положителни, така и отрицателни...

1. Помага да надвием настинката

Особено полезни в тези случаи са пикантните храни, които съдържат люти чушки. Те са с богато съдържание на витамин А и C, което подпомага имунната система в борбата ѝ срещу настинката. 

Тези храни също така притежават и антибактериални свойства, които унищожават вредните микроби в червата. 

2. Ускорява метаболизма

Може да се каже, че пикантните храни са приятели на тънката талия. Причината е, че те съдържат веществото капсаицин, на което се дължи ускоряването на сърдечния ритъм и телесната температура, а вследствие на това и метаболизма. Повишаването на телесната температура може да доведе и до изпотяване.

Повече за ефектите на пикантната храна върху организма може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЛЗИТЕ СА МНОГО,НО НЕПРИЯТНОТО Е ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛИВАТЕ СЪС СТУДЕНА ВОДА КОГАТО ОТИВАТЕ ДО ТОАЛЕТНА ЧЕ ОТ ЛЮТОТО ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ.