Ценни съвети срещу появата на акне

Не бива да изстискваме пъпките
20 фев 2016 15:19,
2
Ценни съвети срещу появата на акне
Източник: Reuters, архив

Появата на пъпка може да доведе до паника сред някои, особено ако е на лицето и непосредствено преди важна среща. В подобни случаи е важно да знаем как най-ефикасно да реагираме, за да се справим с проблема. От не по-малко значение е да имаме предвид някои от грешките, които най-често допускаме по отношение на грижите за кожата. Кое е основното в първите мерки при поява на пъпка, както и относно превенцията на неприятното кожно състояние? 

Пъпката не бива да се изстисква, тъй като рискът да остане белег е реален. При изстискването ѝ се отделят гной и бактерии, които могат да влязат в контакт с кожата и да причинят появата на повече пъпки.

Препоръчително е да наложим масло от чаено дърво. Неговите антибактериални свойства проникват в кожата и дезинфектират порите ѝ, като по този начин предотвратяват появата на акне. Маслото от чаено дърво помага още и за ексфолиране и изчистване на мръсотията и себума от кожата.

Повече за това как да се предпазим от акне може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Бежанец с нагон преди 8 години
То къде я намерите тази на снимката уа?Оправям хомоналните смущения които водят до пъпки с множествени оргазми!Не ме търсете, само Анна може да ми се обажда !