Физическите упражнения поддържат гърба

Кои упражнения помагат? Съвети от Puls.bg
Обновена: 1 мар 2016 11:08 | 1 мар 2016 11:00,
1
Физическите упражнения поддържат гърба
Източник: Reuters, архив

Болката в гърба и кръста може да се дължи на различни причини, но е важно да знаем, че има определени упражнения, които биха могли да намалят риска от този вид неразположения. 

Предлагаме няколко основни упражнения, които разтягат и укрепват мускулите. Препоръчително е всяко от тях да се изпълни няколко пъти, след което да се увеличи и броят на повторенията, тъй като изпълнението им с времето се улеснява. 

Ако страдаме от травма в областта на гърба и кръста, както и от остеопороза, трябва да се консултираме с лекар, преди да започнем да изпълняваме тези упражнения. 

Упражнение №1

Ляга се по гръб като краката са свити в коленете, а стъпалата - „залепени“ за пода. С помощта на двете ръце следва да притиснем едното коляно към гърдите и да го задържим така за около 15 – 30 секунди. Следва връщане в начална позиция и повтаряне на движението и с другия крак. 

Връщаме се отново в стартова позиция повтаряме същото движение и с двата крака. Всяко от разтяганията следва да се изпълни два - три пъти, като е препоръчително това да става сутрин и вечер.

Кои други упражнения подпомага здравето на кръста може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари