Маточните контракции – като двигател на раждането

Те могат да бъдат регистрирани по всяка време на бременността
4 мар 2016 22:22, Eкип на Puls.bg
2
Маточните контракции – като двигател на раждането
Reuters, архив

Последните часове от бременността се характеризират с бурни маточни контракции, които причиняват скъсяване и разширяване на маточната шийка, последвано от раждане на плода. Те се характеризират с голям енергиен разход, болезненост и ефективност.

До към 36 г.с. миометриумът се намира в пълен контрактилен покой. След този продължителен период следва преходна фаза, през която активността на маточната мускулатура се повишава, маточната шийка омеква и узрява. При някои жени ефективни и мощни маточни контракции се появяват внезапно.

Маточни контракции могат да бъдат регистрирани по всяка време на бременността. Те обаче са неефективни и не причиняват промяна в състоянието на маточната шийка. Характеризират се с краткотрайност, непредсказуема поява и липса на интензивност. Често бременната жена с такъв тип контракции, наричани подготвителни, се оплаква от дискомфорт ниско долу в корема и слабините. С приближаването към термина на раждане подготвителните контракции зачестяват и понякога се взимат погрешно за начало на раждането.

Още за маточните контракции четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 8 години
Малей след 5-тото дете никой не се интересдува от такива подробности !