Типични грешки при измиване на лицето

Те могат да навредят на кожата
7 мар 2016 18:20, Анна Дантева
5
Типични грешки при измиване на лицето
Източник: Reuters, архив

Измиването на лицето е сред основните фактори за поддържане на здрава и красива кожа. Много често обаче се случва да допускаме някои грешки, които могат да са причина за поява на кожни проблеми. Ето какво не бива да правим, когато мием лицето си...

Използваме съставки, които дразнят кожата

Вредните съставки, които не понасят добре на кожата, са аромати, оцветители и синтетични консерванти като парабени. Натриевият лаурил сулфат е друга съставка, от която да предпазим лицето си. Той обикновено се използва за отмиване на замърсяванията, но много често е причина за дразнене и поява на алергични реакции. Важно е винаги да четем етикета на съответния продукт. 

Триене с кърпа

Това може да издърпа кожата, като по този начин се уврежда еластичността ѝ, водата следва да се попие, без да се оказва натиска върху кожата. Друго важно условие е да не се използва най-близката кърпа, без да обърнем внимание дали е ползвана или не. Приятелите също могат да си споделят бактерии, особено посредством лицето. 

За чистото лице следва да определим чиста и мека кърпа.

Къде още бъркаме при измиване на лицето може да научите на Puls.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
на теб ти е смешно,но понякога от оцветените тоалетни хартии се получават сърбежи заради оцветителите,така,че е по-добре да се ползва бяла тоалетна хартия.
2
0
 
8
 
! Отговори
Бинко Сланинко преди 5 години
До Анонимен # 1Не им давай идеи, че като нищо ще я надраскат сега тази статия, че и снимки ще има...
1
1
 
15
 
! Отговори
мърльо преди 5 години
който си мие лицето да му мисли...