Как гласът помага на секса?

По-ниският и плътен тембър при мъжете носи успехи
17 мар 2016 23:00, Eкип на Puls.bg
11
Как гласът помага на секса?
Reuters, архив

Да умееш да говориш е изкуство. Някои хора отделят години, за да развият ораторските си умения. При някои се получава, при други завършва с провал, но има хора, които са самородни таланти. За някои мъже това е признание за цял живот.

Една от причините за този успех всъщност се дължи на височината и тембъра на техния глас. Във всеки един момент от социалните ни контакти, ние можем да променяме височината на нашия глас, да сменим тембъра, да включим повече или по-малко интонация в речта си. Това го правим непрекъснато и според ситуацията, а единствената ни цел е да можем да въздействаме на околните.

Височината на гласа при мъжете е от особено значение за два основни социални аспекта – властта и секса. Мъжете с по-нисък, плътен и дълбок глас обикновено са с по-голям гръден кош и притежават физически данни на здрави и силни личности - лидери. Дори само слушайки ги, без да ги виждат, жените си представят такъв тип мъж отсреща. В повечето случаи те са сексуално привлечени и търсят тяхното внимание.

Мъжете, които говорят продължително с по-висок глас предизвикват чувство за дискомфорт и има по-голяма вероятност на недоверие отстрана на жената.

Повече за връзката между сеска и интимните взаимоотношения може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Не е важно с какъв глас говори, важното е как се променя като се смее. Смехът е ключът към душата. Човек се печели с очи и със смях (на какво и как се смее).
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има красиви момичета с груб глас. Отблъскващо е.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това на снимката Тембърът ли е?