Плюсове и минуси на различните видове мляко

Пълномаслено или обезмаслено?
19 мар 2016 12:12,
3
Плюсове и минуси на различните видове мляко
Reuters, архив

Голямото разнообразие на млека може значително да затрудни избора ни, още повече, ако не сме наясно с предимствата и недостатъците, които те носят. За да можем да направим информиран избор, предлагаме някои факти, свързани с различните видове мляко.

Обезмаслено мляко

Плюсове: Обезмасленото мляко има очевидни предимства пред богатите на мазнини варианти. Количеството от една чаша съдържа под 100 калории и осигурява 8 г протеини и 30% от нужния за деня калций. 

Недостатъци: Въпреки че е обезмаслено, това не означава, че не съдържа въглехидрати. Във всяка чаша могат да се открият 12 г въглехидрати. И макар да са естествени захари и да не водят до „скок“ в нивата на кръвната захар, все пак е важно наличието и да се има предвид.

Пълномаслено мляко

Плюсове: Подобно на обезмасленото мляко, пълномасленият вариант също съдържа калций и витамините А и D, които са ключови за здравето на костите. За разлика от обезмасленото мляко обаче, мазнините в пълномасленото подпомагат усвояването на тези важни вещества.

Повече за ползите и недостатъците на различните видове млека може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко това обаче неважи за млеката продавани по магазините. В една опаковка прясно мляко в магазина има всичко друго, но не и мляко