Консумацията на ядки може да удължи живота

Те намаляват риска от развитие на различни заболявания
20 мар 2016 16:21,
8
Консумацията на ядки може да удължи живота
Reuters, архив

Консумацията на ядки – 5 или повече пъти седмично, може да увеличи продължителността на живота. 

Има данни, че хората, които редовно консумират ядки, са склонни да живеят по-дълго и да страдат в по-малка степен от рак, сърдечносъдови и респираторни заболявания, по-малко са и случаите на фатален изход от тях. 

Конкретно при жените консумацията на само две шепи ядки може да удължи живота им, колкото бягането четири пъти седмично. Оказва се, че сред жените, при които рискът от развитие на сърдечно заболяване е повишен, консумацията на супена лъжица фъстъчено масло пет или повече пъти седмично понижава опасността от инфаркт наполовина. Сравнението е с жени, които консумират една порция или по-малко седмично. 

Ползите от фъстъченото масло не спират дотук – при подрастващите момичета, които консумират една или повече порции фъстъчено масло седмично рискът от развитие на бучки в гърдите намалява значително. Те могат да бъдат маркер за повишен риск от развитие на рак на гърдата.

Още за ползите от консумацията на ядки четете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Вот дъ фак преди 8 години
Смееех , кажете какви ядки? ,и фъстъченото масло откъде го вкарате сред ядките , .. Пък да не говорим ,че с цените им се връщаме на максимата ,,имаш орех - ядеш ядки" .. Аз да късмет имам един в двора
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако иска можи и да верва в маша и мечока.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То това живот ли е?
1
2
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Може ли да ги преглъщам с нещо ,че така на сухо нещо ми присядат май от цените им ще да е.