При гръбначни изкривявания – какви са ползите от изометричните упражнения?

Повишава се процентът на децата с неправилна стойка
25 мар 2016 10:37, Eкип на Puls.bg
0
При гръбначни изкривявания – какви са ползите от изометричните упражнения?
Източник: Reuters, архив

В рамките на последните няколко години все по-често започна да се говори за повишаване на процента деца с неправилна стойка и гръбначни изкривявания. Учените алармират, че обездвижването и прекомерното използване на модерните технологии от подрастващите могат да доведат до гръбначни изкривявания, по подобие на наблюдаваните такива преди повече от 100 години, когато детския труд е бил част от жизнения стил на хората от това време. Днес учените наричат това явление или отклонение от правилната стойка „Gameboy Bag“ (гръб на играч).

Почти всеки втори възрастен, в някакъв етап от живота си е страдал от скованост и болки в областта на гръбнака. Стресът, заседналия начин на живот и небалансираното хранене неминуемо оказват негативно въздействие върху здравето и виталността ни в най-широк смисъл.

Целта на настоящия материал е да ви запознае с един изключително лесен, ефективен и достъпен метод за противодействие на всичко описано по-горе, а именно изометричните упражнения. Накратко, те се свързани с генериране на мускулно съпротивление или още упражняване на сила, без реално да се наблюдава движение.  Това ги прави изключително подходящи за хора от всички възрасти, защото подобряват мускулния тонус и общото здравословно състояние на пациента, по един изключително щадящ ставите начин.

Повече за ползата от изометричните упражнения относно гръбначните изкривявания може да научите на Puls.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари