При гръбначни изкривявания – какви са ползите от изометричните упражнения?

Повишава се процентът на децата с неправилна стойка
25 мар 2016 10:37, Eкип на Puls.bg
0
При гръбначни изкривявания – какви са ползите от изометричните упражнения?
Източник: Reuters, архив

В рамките на последните няколко години все по-често започна да се говори за повишаване на процента деца с неправилна стойка и гръбначни изкривявания. Учените алармират, че обездвижването и прекомерното използване на модерните технологии от подрастващите могат да доведат до гръбначни изкривявания, по подобие на наблюдаваните такива преди повече от 100 години, когато детския труд е бил част от жизнения стил на хората от това време. Днес учените наричат това явление или отклонение от правилната стойка „Gameboy Bag“ (гръб на играч).

Почти всеки втори възрастен, в някакъв етап от живота си е страдал от скованост и болки в областта на гръбнака. Стресът, заседналия начин на живот и небалансираното хранене неминуемо оказват негативно въздействие върху здравето и виталността ни в най-широк смисъл.

Целта на настоящия материал е да ви запознае с един изключително лесен, ефективен и достъпен метод за противодействие на всичко описано по-горе, а именно изометричните упражнения. Накратко, те се свързани с генериране на мускулно съпротивление или още упражняване на сила, без реално да се наблюдава движение.  Това ги прави изключително подходящи за хора от всички възрасти, защото подобряват мускулния тонус и общото здравословно състояние на пациента, по един изключително щадящ ставите начин.

Повече за ползата от изометричните упражнения относно гръбначните изкривявания може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари