Д-р Киров: Чуха ни и спряхме протестите!

Няма да превръщаме пациентите в заложници, обеща той
4 апр 2016 15:37,
10
Д-р Киров: Чуха ни и спряхме протестите!
Снимка: Архив Reuters

Протестите спряха, тъй като бяха чути проблемите на личните лекари. Това обясни д-р Любомир Киров от Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Имахме среща с ръководството на министерството на здравеопазването и стартира диалог, който не бе чисто формален диалог, а доведе до резултати", коментира д-р Киров.

По думите му се е постигнало споразумение този диалог да продължи, поставили са се първите теми за обсъждане.

"Ние не желаем, след като сме постигнали основната цел на протеста, да превръщаме повече в заложници нашите пациенти", допълни д-р Киров.

Според него няма разделение между спешните медици и личните лекари, въпреки че по време на протестите лекарите от Спешната помощ критикуваха джипитата.

"Естеството на нашата работа е твърде различно. Това, че защитаваме своите професионални интереси, би трябвало да го прави всяка една група. Няма какво да се сърдим помежду си, това не означава че единият се прави на велик", коментира д-р Любомир Киров.

"Странни са за мен изявленията на колеги, които са извън нашата професионална група, и дават съвети какво се случва при нас", заключи той.

Чуйте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко ли е комисионтата за тия пръстови устройства.Тия се нагушиха. Вчера някви ваксини, утре пръстови вашини.Завчера - четци за лични карти.Само електронното досие, единственото нещо, което може да преустанови кражбите се отмени.Вътре всеки можеше да вижда кога и за какво е лекуван.Прозрачно и честно към болния.Четци, идентификатори.Дрън- дрън.Това са си чисти далаверки
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръстовият идентификатор не са отменили само е отложен до следващата година което означава че не можеш да дадеш на баба си да ти вземе лекарства по здравна каса ще трябва да ходиш лично до кабинета и да чакаш .Основната цел на протеста да бъдели чути.Изиграни ОПл от собствени си р-ли които гледат да си запазят позициите и Пациентите изиграни са от мин.съвет всичко е същото променени е само на наредбите бумащината е повече нали бяха с/у нея изводът е че няма успех Никакъв резулат
6
2
 
3
 
! Отговори
Джипи преди 8 години
До Е,това е..,Кво точно си плащаш бе, експерт?
5
2
 
5
 
! Отговори
Сашко преди 8 години
До xxКога и с какво те е окрал пък теб личния ти лекар, че те преглежда на цената на вход за тоалетна ли? Протестите бяха на ОПЛ, не на болниците. Да не говорим, че с новото велико решение на НЗОК, пациентите ще го ядем дебелия там...
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След посещението на добра воля от ДАНС ли беше взето това решение, за спиране на протеста? Сега, когато посетим личния си доктор, той на нашия преглед ли ще отделя повече време, отколкото на компютъра?
3
1
 
6
 
! Отговори
питай патило преди 8 години
Няма да превръщаме пациентите в заложници, обеща той------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Като поискат от нещастния болен хилядарките(за операция напр.), той сам ще стане заложник към банка за години напред!Колко пъти рестарт вече?!Колко?Закривай!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе каква е тая снимка - малко скрито ама доктора показва среден пръст
1
7
 
7
 
! Отговори
xx преди 8 години
Основния проблем беше пръстовия идентификатор.Сега, като го отмениха, докторчетата ще могат да надписват и крадат на воля.А всички ние ще плащаме осигуровки, после по частните им кабинети,после в частните им болници,после "избир на екип" независимо дали го искаш или не,после рекет в държавните болници и такси за какво ли не,носиш си материали и консумативи, те си ги прибират и продават на други болни и надписват като за световно за да одрусат и здравната каса.мафия страхотна,сицилианците не го