Депресия през пубертета – труден старт на кариерата

До какво води бунтарството при тийнейджърите?
15 апр 2016 22:19,
5
Депресия през пубертета – труден старт на кариерата
Източник: Reuters, архив

Юношеството не е лесна възраст, младият човек не е нито дете, нито възрастен или е и двете. За тийн годините е популярно бунтарството, непокорството, резките промени в настроенията, но според специалистите за тази възраст са много по-типични не емоционалните пикове, а сривове.

Според ново проучване, публикувано в Social Science and Medicine, емоционалният дистрес, нервност и депресия през юношеството бележат темперамента и професионално развитие на индивида по-късно в живота. 

Изследователите от Университета на Стърлинг разглеждат трудовите досиета на повече от 7000 души, между които и на братя и сестри за период от 12 години. Те изучават социално-икономическото положение, наличие на дистрес в годините на юношеството.
 
Изводите им са категорични, че тийнейджърите, които по-често изпадат в депресия или са по-раздразнителни, по-трудно успяват да си намерят работа в годините след гимназия, в сравнение с кротките и щастливи младежи.
 
Повече четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Смях преди 7 години
С кекс...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите тийнейджъри депресия не ги лови. В чалготеките има песни, танци, алкохол- все антидепресанти!
1
0
 
5
 
! Отговори
Sulio преди 7 години
Depresiata v puberteta se lekuva s intimno obshtuvane s chichkovtsi shkembelii,pleshivi,zna koja i malki ochichki - sedmitsa da poobshtvat puberite i shte im mine traino depresiata,moje niakoi lev da izkarat a i chichkovtsite shte sa dovolni...