Миризмата при изпотяване – как можем да я елиминираме?

Тя се дължи на бактерии
22 апр 2016 12:44,
8
Миризмата при изпотяване – как можем да я елиминираме?
Източник: Reuters, архив

Неприятната миризма при изпотяване може да предизвика смущение у засегнатия. Възможно е също така състоянието да създаде проблеми в социалните и професионални взаимоотношения. 

В действителност, не самата пот, която се отделя от потните жлези, има неприятна миризма. Тя се дължи на бактериите, които се намират върху кожата. Колкото по-дълго подмишниците са топли и влажни, толкова повече се отделя неприятната миризма. 

Наличието на прекомерни количества пот се нарича хиперхидроза и то може да влоши значително проблема с неприятната миризма. Първата защитна стъпка за предотвратяването ѝ е елиминиране на бактериите. 

От решаващо значение в това отношение е поддържането на адекватна лична хигиена. Сапунът, който съдържа антибактериални съставки, може да бъде от полза. Мокрите кърпи и превръзки са друго любимо убежище на бактериите, затова е препоръчително след душ или вана да използваме чисти и сухи кърпи и халати.

Повече за това как да повлияем на неприятната миризма при изпотяване може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
9
 
! Отговори
До 4 езиковед преди 7 години
Престава си нямаш от това, за което пишеш. Такива като теб народа ги нарича дървени философи.
2
4
 
11
 
! Отговори
езиковед преди 7 години
В българския език влизането във водоеми с цел плуване, разхлаждане и пр. се нарича "къпане" ?!?Всъщност къпането е процес на хигиенизиране на тялото и се извършва в баня.Тези, които се "къпят" в басейни,морета, реки и езера си смърдят, както и тези, които веднъж седмично с един бойлер се къпят четири човека, максимално икономисвайки ***.Същите по седмица ходят с едни и същи дрехи.Който се къпе и преоблича всеки ден не смърди. Един бръснач под мишниците също върши работа.
1
2
 
14
 
! Отговори
на баба ти фърчилото преди 7 години
Като например не четеш на дезодораНЯ, че защитавал 48 часа, ами да се чипкаш по-честичко....