Колко често следва да мием косата?

От какво зависи правилният отговор?
3 май 2016 10:30,
9
Колко често следва да мием косата?
Източник: Reuters, архив

Много са митовете, свързани с въпросите около миенето на косата. Днес това по-скоро се случва ежедневно, а не седмично. Къде се крие истината и има ли верен отговор на въпроса „Колко често трябва да мием косата си?“.

Правилният отговор в най-голяма степен зависи от самата коса. Ако тя се замърсява на следващия ден след измиването, вероятно има нужда това да се случва по-често. Когато косата е къдрава или по-плътна, измиването ѝ през три дни би било удачно. 

Според някои специалисти няма причина да не мием косата си всеки ден. В крайна сметка ежедневно мием тялото си, зъбите – дори два пъти дневно. Защо не и косата? Околната градска среда, в която живеем, е силно замърсена и спокойно можем да мием косата с шампоан и балсам за ежедневна употреба. 

Тази коса, която е боядисвана или третирана по някакъв начин, следва да се мие по-рядко, тъй като естествените мазнини не могат да достигнат до краищата на косъма. Поради тази причина тя обикновено изглежда по-суха и се нуждае от по-малко шампоан.

Повече информация относно нуждите на косата може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
За да ви се омазнява косата значи имате проблем и то здравословен.Баланса Ви е нарушен. Някой от жлезите с вътрешна секреция не са в норма. Прегледайте се при ендокринолог- от там ще Ви дадат съвети.
4
1
 
1
 
! Отговори
bros преди 7 години
Не,бе... По цял ден висете в банята... *** японските жени-гмуркачки...
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз от години си взимам душ всеки ден, понякога и по два пъти на ден, като винаги си мия косата с шампоан. Не виждам нищо лошо да се е случило с косата ми заради редовното миене. По мое мнение си зависи от човека. Ако примерно някой се изпотява много по време на сън, съвсем спокойно може след като се събуди да си вземе душ, вкл. и да си измие косата с шампоан.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Хормоните те бият , това е. На баба ми косата не се омазнява дори и за месец.
1
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
Някой да даде съвет от личен опит, мойта коса се омазнява на следващия ден след миенето или в най-добрия случай на третия.