Цената на медсестрата: Начална заплата 1500 лева!

Столична болница вдига мизата в опит да спре изтичането на кадри
5 юни 2016 10:11,
93
Цената на медсестрата: Начална заплата 1500 лева!
Снимка: архив Reuters

Възможно ли е заплатите на медицинските сестри у нас да се вдигнат значително и те да престанат да търсят препитание в чужбина?

Столична болница прави опит да даде отговор на този въпрос. Управата й е решила да даде висока начална заплата на медсестрите, за да сложи край на изтичането на ценни кадри.

Още по темата
Университетската "Света Екатерина" обяви, че дава 1500 лв. начална заплата за медсестри, пише "Стандарт".

Търсят се 10 - половината за Операционния блок, а другите - за Реанимация. Шефът проф. д-р Генчо Начев обясни, че назначените в хирургията ще бъдат обучавани от няколко екипа по европейски модел.

Идеята е така да натрупат различни знания и да не са застопорени на едно място.

Те ще работят с водещи хирурзи, трупали опит в чужбина.

Офертата е към опитни кадри. Но в болницата са готови да вземат и току-що завършили медицински сестри.

"Предложението е примамливо. Това са доста добри пари за нашия стандарт", коментират бели престилки.

В момента заплатите на медицинските сестри са масово 500-600 лева. Наскоро здравният министър Петър Москов обяви, че медсестрите трябва да взимат 1000 лева и тази година екипът му ще направи всичко възможно те да започнат да ги взимат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
бя;а престилка преди 6 години
До галя-а ти стой и прислугвай на лекаря, каквото ти каже, дори и негова работа върши, ама без да ти дава в пликче
67
4
 
0
 
! Отговори
галя- преди 6 години
стигат им заплатите които взимат сега.лекаря винаги носи повече отговорност. от тях.аз съм мед..сестра
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е професор Начев умен човек .Явно е разбрал че сестрата и дясната сестра на доктора .Ние искаме уважение заплащане и постоянна преквалификация .Това е бъдещето на медицината .Разочароващо е че сестрите изтичат на вън .Още по лошо и че медицинските сестри вече не са българки .Много голяма част от тях са туркини .Такива едни прости не мислещи инертни не разбиращи нищо от медицина .Разберете сестринството е призвание .
65
2
 
0
 
! Отговори
бг доктор преди 7 години
До uk med sestraБраво, ама тука си седите на гъзa и клюкарите, а там предполагам че вършите някаква работа, след като взимате почти колкото един Д-р тук в България.
64
2
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
Дянков спря изплащането на ДДС и всички "Си банкрутираха"фирмичките , напъдиха служителите с и си внесоха "ТРУДНО" спечелените парички на депозит за висока лихва в КТБИ при Борисов -1 и при Борисов -2 има строителство и нови реални работни места.Също е пенсиите се увеличиха
63
0
 
1
 
! Отговори
uk med sestra преди 7 години
Pak sa malko tuk vzimam chisyi 3500 poundaI me uvajavat
62
1
 
8
 
! Отговори
Работник преди 7 години
Заглавието е вярно за всички професии, но при медиците се усеща най- много защото лесно излизат на работа в чужбина.Собствениците на капитала трябва да разберат, че няма как да живее народа с подаяния, а те капиталистите да се ширят.Това е една тиха революция мили политици, която все повече ще се засилва в глобалният свят, МИСЛЕТЕ КАКВО СЛЕДВА СЛЕД ЕДНА ТАКАВА УСПЕШНА РЕВОЛЮЦИЯ........
61
1
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
А, какво стана с хилядите сирийски лекари и медицински сестри влезли нелегално в България последните 2 години ?
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно кой ще ги плаща на болницата тези заплати .
59
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без майтап бе, слънчица. Откакто ГЕРБ са на власт, заплатата ми от 1100 порасна на 1900, а при Орешарски се чудех дали ше мога да си платя вноската по ипотеката, та се наложи да ходя да бачкам в чужбина. Изводите си ги правете сами!
58
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека не съм нагъл, но това са 750 евра... и то бруто... аз повече получавах 2013 като агент в кол център, а нямам претенции да съм извършвал по-високо квалифициран труд!!
57
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов краде по различни методи, поръчки и схеми, натрупаното изиграва в един забожен пункт на Васил Божков в центъра, всеки в центъра, точно до ул. Раковска го знае, той е комарджия, нали Боко заяви, че се хващат на бас за мачове, с награда - бутилка уиски, да но нашето момче Москов яко слага пачки на разни отбори, дъни го Милан, Интер, Арсенал и Ливърпул, дотук е на минус 180 бона лева от Английското първенство, това са видимите, той е болен, в Швеция, Дания, Финландия ги водят на лекар
56
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро крадливата политическа клика ще разбере, че е хиляди пъти по-страшно да останеш без медицинска помощ и да няма кой да бие една инжекция на умиращото ти дете отколкото да плащаш 2000 лв. заплата. Идва моментът в който ще желате да дадете и най-скъпото си, но няма да има търсене.
55
35
 
6
 
! Отговори
До един по- долу преди 7 години
Откакто ГЕРБ са на власт, заплатата ми порасна почти двойно.
54
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сестра взима 1500, докторът трябва да взима най-малко 10 хил.
53
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно е да вземат и по пет хиляди ако държавните болници спрат да крадат и да финансират партии. В областните болници лекари с по две специалности пред пенсия с дълъг трудов стаж получават средно по деветстотин лв. за срамно е господин Москов.
52
5
 
45
 
! Отговори
До 62 преди 7 години
Откакто ГЕРБ са на власт замръзнаха заплати и пенсии,а дребния и среден бизнес беше унищожен.Баба ми ще получи увеличение от 5 лв.Ще и предложа да ти ги подари.
51
1
 
36
 
! Отговори
Благоев преди 7 години
А защо ,чак сега? Защо когато,останат без работници се сещат ,че могат и да плащат повече от издръжката на един човек! Защото тези работници не работят за да издържат само себе си!Те имат семейства , деца.
50
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако отиде в Швейцария да гледа някоя бабичка ще получава 4000 лв.Какво ли би избрала?
49
0
 
17
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До демокранта 54:Да де,парламентите също не могат да се сравнят(по резултат жизнено равнище),но по заплати ........Нашите депутати,министерски "специалисти"........ защо вземат големи пари щом няма резултати от труда им?