Суха кожа на лактите - как да се справим?

Там лесно се натрупват мъртви кожни клетки
11 юни 2016 21:49,
2
Суха кожа на лактите - как да се справим?
Източник: Reuters, архив

Постоянното движение на лактите води до втвърдяване на кожата в тази област. Поради тази причина тя е предразположена към загрубяване, поява на тъмни петна и изсушаване. Това се дължи на натрупването на мъртви кожни клетки в тази зона. Какво е решението в тези случаи? Предлагаме няколко стъпки..

Като първа стъпка следва да нанесем малко количество ексфолиант върху лакътя. Това се прави два пъти седмично под душа – преди употребата на душгел. Разтриването следва да бъде в кръгообразни движения. По този начин се отстраняват мъртвите кожни клетки. След това лактите се изплакват с вода и тялото се измива с хидратиращ кожата душгел.
 
Кожата се подсушава с кърпа, след което се нанасят няколко капки масло с витамин Е върху всеки лакът. То се разтрива в продължение на няколко минути. Маслото, обогатено с витамин Е, може да се нанася и върху други сухите области като ръцете или коленете.
 
Преди лягане върху лактите се нанася хидратиращ крем, в който няма аромати. Препоръчително е той да съдържа кокосово масло или малсло от шеа. Кремовете с химически овлажнители и „тежки“ аромати могат да раздразнят кожата.
 
Два пъти седмично, вместо крема, следва да се нанася плътен слой вазелин върху кожата в сухата област. Препоръчително е лактите да се превържат с памучен плат, за да се предотврати размазването на вазелина в леглото.
На сутринта вазелинът се отмива с помощта на хидратиращ душгел, след което върху лактите се нанася крем.
 
Ако след няколко седмици кожата продължава да бъде суха, е препоръчително да се консултираме с дерматолог, за да се установи дали няма наличие на здравословен проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лактите и гърба са съвсем различни неща