Съвети за правилно почистване на грима

Не бива да търкаме прекалено миглите
24 юни 2016 17:14,
2
Съвети за правилно почистване на грима
Източник: Reuters, архив

Отстраняването на грима преди лягане е много важно за здравето на кожата, тъй като я почиства от замърсяванията. По този начин се отпушват порите и се предотвратява появата на пъпки. Кое е важно по отношение на почистването на грима?

Може би най-голямата грешка, която жените допускат в това отношение, е че не се използва достатъчно количество от почистващия продукт. Важно е памучният тампон да бъде добре напоен. Целта е гримът да се разгради, за да може да се отстрани изцяло. 

Друга грешка е да се трие областта около очите с цел премахване на сенките и спиралата. Това крие риск от увреждане както на кожата, така и на миглите. Друг често срещан пропуск е неизмиването на кожата близо до косата и областта под челюстта. Това е особено важно, когато носим фон дьо тен. 

Най-добрият начин за отстраняване на гримът на очите, дори и водоустойчивата спирала, е като напоим добре памучен тампон с почистващ грима продукт, след което го поставим за няколко секунди върху окото.

Повече за важното по отношение на почистването на грима четете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го знам вица, но пак можете да си измиете и врата, и ушите, а и по-надолу. А и ако не се наклепете, нищо няма да изгубите.
1
1
 
3
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Освен лицето и зъбите си мийте ,както казваше един изпитващ на студентка (за оня виц става дума)