3 болки от мишката на компютъра

Може да ни боли лакът, предмишница, цялата ръка
7 юли 2016 19:31,
0
3 болки от мишката на компютъра
Източник: Reuters
Хората, които работят на компютър, обикновено не си набавят достатъчно физическа активност, а това значително повишава риска от болка в гърба и ръцете. В допълнение, непрестанното използване на мишката прилага допълнително напрежение върху китката. 
 
Как да ограничим болката в китката, заедно с други здравословни проблеми от ползването на мишката..
 
Болка в лакътя
 
Когато непрекъснато пишем и поставяме лакът на стола или на бюрото, които не са на нивото на клавиатурата, се засяга опорно-двигателният апарат. Това повишава риска от травма в тази област, тъй като се оказва неблагоприятно въздействие на мускулите, а резултатът е поява на болка.
 
Един от ефективните начини да я предотвратим е като държим клавиатурата на нивото на лакътя или малко по-ниско от него – на ъгъл от 30 градуса. 
 
Болка в ръката
 
Седенето в продължение на дълги часове в една и съща позиция на тялото и извършване на еднакви движения, като работа с мишката на компютъра, има повишен риск от поява на болка в ръката. Причина за нея е натоварване на мускулите. 
 
В тези случаи също е важно лакътят да се поставя на нивото на клавиатурата или малко по-ниско от нея. Освен това трябва да се следи ръката да не се свива в китката, за да се намали напрежението и по този начин да се предотврати болката. 
 
Тендинит
 
Тендинитът на предмишницата по-често е следствие на използване на смартфона, но причина за него може да бъде и работа с мишката на компютъра. Дължи се на прилагане на натиск върху палеца, а писането на клавиатурата често води до възпаление на сухожилията. 
 
За да се облекчи болката в тази област, е важно пръстите и ръцете да се движат и разтягат. Така се предотвратява развитието на тендинит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари