Депресията налага прием на антидепресанти

Когато се наблюдава дисбаланс в централната нервна система
8 юли 2016 15:22, Eкип на Puls.bg
4
 Депресията налага прием на антидепресанти
Източник: Reuters
Депресията е социално-значимо заболяване, засягащо милиони хора по света, както деца, така и възрастни. Основното и проявление се състои в чувството за една безкрайна безнадежност и безизходност от ситуацията. Наред с това могат да се проявят и проблеми със съня, загуба на тегло и липса на интерес към предишни хобита, избягване на шумни компании. В някои случаи особено изявено е и чувството за вина и самокритика. Наред с емоционалната компонента обаче, често състоянието е съпроводено и с физическа изява – възможна е появата на главоболие, болки в гърба, в стомаха, чувство за силна умора и отпадналост и др.
 
Депресията не се проявява еднакво при всеки човек и в някои случаи може да остане неразпозната дори за самия болен. Близките на засегнатия са тези, които първи могат да забележат промяната в неговото поведение и да потърсят лекарска помощ!

Каква е причината за появата на депресия?
 
По своята същност депресията представлява дисбаланс на трите основни невротрансмитера в централната нервна система – норадреналин, допамин и серотонин. Основната биохимична теория разглежда причината за депресиите като функционален дефицит, т.е недостиг на някой от по-горе изброените невротрансмитери в определени зони на мозъка, което се обяснява и със съответната клиника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избягвайте синтетичната химия на фармакологията! Депресията се лекува с повече осъзнаване. *** метод, ама в нашия шизофренично сбъркан свят простото изглежда сложно.
3
2
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Заглавието счупи ***, моля реддакцията да осигури нов, по-голям ***.Още от същия автор - "При кървенето се губи кръв", "Запекът се лекува с лекарство срещу запек", "Сексът води до забременяване".
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе това е срив във работата на нервната система, в химията на мозъка, не е до непукане, изглежда е много неинформиран плебса за това какво аджеба всъщност е депресия.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-доброто лекарсво срещу депресия е сутрин, обед и вечер по една лъжица майната му и не ми пука!