Как да защитим косата от слънцето?

Или да я предпазим да стане от суха по-суха
13 юли 2016 21:52,
1
Как да защитим косата от слънцето?
Източник: Reuters

По време на летния сезон косата често става суха и губи блясъка си. Това е така, защото ѝ липсва необходимото подхранване. В стремежа си да хванем повече тен и да прекарваме повече време на слънце, забравяме, че точно тогава са нужни повече грижи както за кожата, така и за косата.

Има обаче няколко доказани начина да намалим вредното влияние на жегата и слънцето върху косата. Ето някои от тях...

Продукти с естествени съставки
Използването на продукти за коса, базирани на изкуствени и химически съставки, може да направи косата слаба, тънка и чуплива през лятото. Уверете се, че това, което слагате върху косата си е с изцяло естествени съставки, съветват специалистите. Така ще подсилите косъма и ще гарантирате на косата здраве.

Редовно подстригване
Летният сезон е известен като най-доброто време за цъфтежи по косата, заради неизбежното изсушаване на косъма. Редовното подстригване гарантира отстраняване на цъфтенето по краищата. Освен това, нанасянето на различни масла, като кокосово и арганово, предпазват от сплитане и помагат за запазването на блясъка и мекотатата на косъма.

Сешоар? Може и без него!
Жегата и слънцето нанасят достатъчно вреди върху косата ни, така че допълнителното топлинно третиране е само още един начин да увредим косъма. В крайна сметка, няма нищо по-добро от естествената красота и, оставяйки я да изсъхне сама, без да използваме сешоар, се грижим за нейното здраве и красота!

Защита от слънцето
Важно е да предпазваме добре косата от слънчевите лъчи през летните месеци. Много специалисти съветват да използваме шапки или шалове, с които да прикриваме косата, когато сме изложени на директна слънчева светлина. Освен това, на пазара вече има много слънцезащитни продукти за коса, които се нанасят директно върху косъма. Важно е обаче да изберем правилния и с точното ниво на защита (SPF).

Съвети за здраве и красота през лятото можете да намерите с таг "Код лято" в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: коса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с пош.