Забравянето не значи непременно болест на Алцхаймер

Паметта може да е влошена и по други причини
21 юли 2016 18:08, Румяна Тасева
1
 Забравянето не значи непременно болест на Алцхаймер
Снимка: flickr
Загубата на памет и когнитивният упадък правилно се свързват с болестта на Алцхаймер. Болестта на Алцхаймер е прогресивен и необратим процес, който засяга нервните клетки. Заболяването се развива в напреднала възраст и засяга предимно хора над 65-годишна възраст. Вярно е, че много преди изявата на първите симптоми процесът отдавна е започнал и нанесъл тежките си поражения върху централната нервна система, вследствие на които се появяват проблемите с паметта. Според медицината този процес може да стартира най-рано през 40-те години и със сигурност не започва с промени в когнитивните способности. Личностните промени и когнитивният упадък настъпват след като е налична значително увреждане на мозъка и оттам е нарушено неговото функциониране.
 
За напредък на заболяването насочват признаци от типа на необясними промени в настроението, затруднена и невъзможна преценка, промяна в поведението, неспособност да се организират обичайните ежедневни дейности. 
 
Забравянето, разстроената памет, трудният мисловен процес в друга, под 65-годишна, възраст по-скоро трябва да насочва първо към депресия или други психични разстройства.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
19
 
! Отговори
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ преди 7 години
Неврологията на ИСУЛ считано от 00:00 ч. на 25.07.2016 г. преустановява приема на пациенти по спешност за срок от 2 месеца поради неотложен ремонт на клиниката (сградата е построена през 1936 г.). За де не губите ценно врем, ако се нуждаете от спешна консултация с невролог и лечение в неврология насочете се към 10-ките други неврологии на територията на София със спешен прием!!!