Кои храни са газообразуващи?

И чрез оригването изхвърляме излишните газове от тялото
5 авг 2016 18:42,
6
Кои храни са газообразуващи?
Източник: Reuters
Отделянето на газове е знак, че тялото ни функционира нормално. Когато дъвчем и поглъщаме храната, винаги попада и въздух. В допълнение, естествено живеещи бактерии в червата, отделят газ по време на обработката на храната.
 
Специалистите казват, че някои от тези газове се абсорбират от тънките черва, откъдето преминават в белите дробове, за да се отделят като дъх или така познатото ни „оригване”.
 
Метеоризмът и оригването са начините да изхвърлим излишните газове от тялото си, като това обикновено се случва около 10 пъти на ден, а понякога и по-често.
 
Има обаче някои храни, които предизвикват образуването и отделянето на повече газове, което е в състояние да ни създаде дискомфорт. Част от тях представяме в следващите снимки...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: газовеметеоризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МихаилКой не е ходил в 8ми клас? Там се учи за газовата обмяна.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По спомен от казармата-яхния от русенско варено с недоварен грах от буркан."В допълнение-"салата" от нарязани парчета ряпа.Ефектът е умопомрачителен.който не вярва,ако е смел- да пробва:-)
2
0
 
3
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 7 години
Значи вече се именувам Рачко Метеорето!
1
1
 
9
 
! Отговори
Михаил преди 7 години
Не ми е много ясно, как така Специалистите направиха връзка на тънките черва с белият дроб? Значи като пиеш кола или бира на екс, първо минава през стомаха и чрез тънките черва отива в белите дробове. Интересно