Разработиха презерватив, който имитира човешка кожа

Освен това е и по-здрав, твърдят създателите му
5 авг 2016 08:55,
4
Разработиха презерватив, който имитира човешка кожа
Източник: Reuters, архив

Когато става дума за безопасен секс, презервативите се възприемат като необходимото зло. Те са евтини и едновременно с това полезни в предотвратяването на ХИВ и други полово преносими заболявания. Ефективността им е около 99%. 

Една от неприятните страни на презервативите е, че при поставянето им усещането е като за чифт тесни кожени панталони. 

Биохимик от Щатския университет в Аризона, САЩ, решава да създаде презервативи, които са по-забавни и по-секси за носене. 

„Презервативът на бъдещето“, създаден от Шенкши Чен, е от материал, който наподобява човешката кожа. Това го прави по-удобен и за двамата партньори. 

За разлика от традиционните продукти, които могат да се открият на пазара, презервативът на Чен е направен от хидрофилен материал. Той е по-гладък и същевременно е 1,7 пъти по-здрав и устойчив, в сравнение с обикновените презервативи. Това позволява значително подобряване на усещането и намален риск от скъсване. 

В изявление Чен казва, че иновативният продукт наистина е интересен. Той е по-добър и заслужава да бъде пуснат на пазара, вместо да остане в лабораторията.

С патентоването на продукта изследователят полага основите и на нова компания. Въпреки това презервативите все още не се очаква да излязат на пазара. Следващата стъпка пред изобретателя е да получи финансиране чрез безвъзмездни средства или дарения, да произведе презерватива като търговски продукт и той да премине различни тестове за безопасност, които се изискват отстрана на Администрацията по храните и лекарствата в САЩ. 

Чен е убеден, че си струва да се инвестира в презерватив, който прави секса по-безопасен и същевременно с това подобрява усещането.

Още любопитна информация може да намерите в рубриката "Секс и здраве" на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да е лошо да излезе нещо ново. Мразя усещането с презерватив.