3 често допускани грешки при бръснене

Които водят до враснали косми и обриви
10 авг 2016 18:48,
0
3 често допускани грешки при бръснене
Източник: Reuters, архив

Бръсненето е един от основните начини за обезкосмяване на много жени. Но дори и да го правим в продължение на години, това не означава, че няма риск нещо да се обърка следващия път. Сред най-често срещаните неприятности, съпътстващи тази процедура, са порязванията, появата на пъпки и враснали косми - без значение колко сме опитни и какъв бръснач използваме. Предлагаме някои от най-често допусканите грешки според дерматолозите...

1. Не се използва крем или гел за бръснене

Дори да спестява време, бръсненето на суха кожа почти винаги води до появата на червени пъпки, които остават в продължение на няколко дни. Кремът или гелът за бръснене са създадени са помогнат на самобръсначката по-леко да се плъзга по кожата. 

Без тях е почти сигурно, че кожата ще бъде наранена от процедурата. Дори и водата е по-добър вариант, в сравнение с бръсненето на сухо. 

2. Самобръсначката за еднократна употреба се използва повече от седмица

Когато се използва ежедневно, самобръсначката за еднократна употреба следва да се сменя всяка седмица. Когато тя се захаби, има повишен риск да доведе до подутини, дразнене, зачервяване и порязвания. Старите остриета могат да „донесат“ бактерии, които на свой ред да са причина за развитие на инфекции.

3. Движението е в обратна посока на растежа на косъма

Истина е, че по този начин може да се постигне по-гладко бръснене, но може и да причини болка. Освен това, има риск космите да враснат в кожата, вместо навън и нагоре. 

Това е особено важно за хората, които имат чувствителна кожа. При тях движението при бръснене следва да се случва по посока на растежа на косъма, за да се предотврати появата на враснали косми.

Повече полезни съвети, свързани с красотата, може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари