Предменструалните оплаквания каприз ли са или синдром?

Защо жените стават непосими преди цикъл
16 авг 2016 22:40, Eкип на Puls.bg
4
Предменструалните оплаквания каприз ли са или синдром?
Източник: Reuters
Повечето жени изпитват неразположение няколко дни до седмица преди възникването на менструалното кървене, като оплакванията изчеват веднага с началото на менструацията. Този период на дискомфорт в медицинската литература се нарича пременструален синдром.
 
Пременструалният синдром засяга жените в репродуктивна възраст. Най-често се среща между 30 и 45 години. Понякога грешно се възприема за предвестник на менопаузата. Висока е честотата му сред жените в икономически развитите страни.
 
1. Какви са симптомите?
 
Симптомите се появяват 1 до 10 дни преди менструацията. Представят се от главоболие, раздразнителност, чувство за изтощение, депресия, безсъние, избухливи или меланхолични настроения. В някои случаи са толкова интензивни, че възпрепятсват извършването на ежедневните дейности.
 
Промените в настроението на жената могат да причинят несвойствена реакция към околните, за която по-късно тя да съжалява. Налице са и промени в желанието за секс, загуба на концентрация. Нарушена е координацията, което е прчина за непохватност и риск от инциденти.
 
Промени в храносмилането също са налице – коремът се подува поради метеоризъм. Появява се апетит и жажда за точно определени храни и напитки.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премахвам месечен цикъл.Гаранция - 9 месеца.Сър Стенли Ройс
2
0
 
2
 
! Отговори
Покахонтас преди 7 години
Цикълът е наказание.... :(
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо жените стават непосими преди цикълЗащото им се позволява!