Признаци на ранна бременност

Болка в гърдите, кръста, гадене и още 9 симптома
17 авг 2016 22:03, Румяна Тасева
2
Признаци на ранна бременност
Източник: Reuters
  1. Отсъстващата менструация в очаквания период в повечето случаи е признак на бременност, за което сме информирани от майките си още в детството. За жените, чийто „цикъл е нередовен“ това е доста объркващо и ако бременността е непланирана може да изненада. В комбинация с останалите признаци обаче може да се придобие по-ясен ориентир за състоянието...
  2. Има жени, които са по-чувствителни и те могат да различат периода на имплантиране на оплоденатата яйцеклетка. Тогава е възможна поява на слаби контракции или/и кървене като зацапване. Такова кървене може да има няколко дни след овулация - между 6- и 12-ия ден след срещата между сперматозоида и яйцеклетката. Кървенето се дължи не само вгнездяване на оплодената яйцеклетка в маточната лигавица и покриването ѝ от нея.
  3. По-обилен вагинален секрет. Най-точно казано влагалището става по-влажно, без това да предизвиква някакъв различен от естетичния комфорт. „Вагиналното течение“ обаче остава чисто, въпреки усещането за повече мокрота. За да не се сбърка с това при вагинална инфекция, то не бива да излъчва неприятна миризма, цветът му да е променен към жълтеникав, зеленикав или сивкав или консистенцията му да е с примери като от пресечено мляко, както и не бива да е придружено от усещания за парене, сърбеж.
  4. Усещанията в гърдите стават доста по-осезаеми, макар че преди цикъл понякога гърдите направо тежат. За разлика от тази тежест при бременност, освен напрегнати са и доста чувствителни на допир и контакт до материи и вещества. Ареолата потъмнява. Възможно е зърното да стои по-розово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
0
 
! Отговори
Маргито преди 7 години
Винаги ми е странно, когато някоя жена каже, че "бременността я изненадала", че тя къде блее, че не си гледа мензиса. Пък и тея дето разбрали като раждали - смешка.Разбрах още първите дни и тестът го доказа. Веднага на доктор, той потвърди, после на 10 седмица Пренатест за да знам дали бебчо има някакви опасни болест, сега всеки месец на ехограф, всеки месец кръв, кръвно. Абе, гледайте се, бе хора, не бъдете ***!
1
6
 
6
 
! Отговори
Ястреб Ос преди 7 години
Ужааааст! Оказа се най лошото! Но пък да го погледнем и откъм добрата му страна. Ще съм първият мъж постигнал това чудо.