Женската сексуалност - някои любопитни факти

Възбудените жени са считани за психично болни в миналото...
18 авг 2016 23:00, Анна Дантева
17
Женската сексуалност - някои любопитни факти
Източник: Reuters, архив

Когато става дума за женската сексуалност, се наблюдава пълна липса на разбиране – от въпросите, свързани с оргазма, до дисфункцията и общите предпочитания и интереси. При мъжете информацията в тази насока е значително по-пълна. 

Част от проблема се дължи на факта, че повечето проучвания все още доминират сред мъжете и затова не е изненада, че знаем повече за пениса, отколкото за клитора. По-слаба е и осведомеността по отношение на женската анатомия както сред мъжете, така и сред жените.
 
В тази връзка, предлагаме няколко любопитни факта, свързани с женската сексуалност...
 
Вагиналният оргазъм всъщност е вътрешен клиторен оргазъм
 
Единствената роля на клитора е да осигурява удоволствие. Приблизително 8000 сетивни нервни влакна са разположени под клиторната качулка, което е почти два пъти повече, отколкото на главичката на пениса. По-голямата част от този орган се намира вътре във влагалището.
 

17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това, днес половината не могат да изпитат възбуда. Сухи. Протрити Агресивния секс е налице.! Това във времето, води до нежелние за секс, поради липса на удоволствие от него. Дори, болки. При мъжа води до слаб, член, след време.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това не изпитват нужда да правят редовно секс. Особенно след раждане много рядко правят секс и не толкова, че те има нужда, колкото заради партньора.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фригидна-Жена, която не изпитва оргазъм при секс, т. е удоволствие от секса, наслада. Дори, при свръх стимулиране не изпитва нищо. Все едно не е правила секс. Липса на оргазъм.
8
0
 
3
 
! Отговори
Различни неща са преди 5 години
фригидна и ялова.Има фригидни жени, които не желаят да правят секс, но се омъжват, за да имат семейство и деца. Изтърпяват интимна близост с мъжа си, само за да забременеят, а той си мисли, че съпругата му е още неопитна и се радва, че е попаднал на скромно момиче, не хойкало с други мъже преди него.След като си роди 1-2 деца, фригидната всячески се опитва да ограничи секса с мъжа си, но ако има опасност да бъде изоставена, предпочита да го изтърпява, даже се преструва, че го желае.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В 21век,липсата на възбуда и оргазъм при жените им казват фригидни. Ялови.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости. Вагиналният оргазъм НЕ е клиторен. Той може да идва от Г-точката, от кли'тора или да е комбинация от двете. Още повече, когато се говори за клитор се разбира само външната му част, но всъщност клито'ра е нещо огромно обхващащо вътрещните стени на влагалището. Поради което и може да се стимулира от различни посоки. Но чисто като изживяване - клиторен, вагинален или Г-оргазъм са различни неща. И се стимулират по различен начин.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Покайте се, защото наближи царството небесно.""Аз съм пътят, истината и животът."Иисус Христос- Бог и Спасител на човеците
4
1
 
8
 
! Отговори
Няма как да е така преди 5 години
До халив БагдадиЯсно е, че си виждал рускини само отдалече.Иначе щеше да знаеш, че е достатъчна да имаш една единствена рускиня вкъщи, за да козируваш и да я гледаш в очите. В противен случай тя те зарязва, а при развода ти се оказваш виновен. Рускините успяха да подлудят дори страховитите нашенски свекърви.Можеш да задържиш при себе си четири рускини, само ако те са решили, че така им е добре и бъди сигурен, че не ти, а те ще държат по една сопа, в случай, че не ги слушаш.
3
1
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Тука си абсолютно права. Ти откога си на сухо?
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Срещу справедливо заплащане ще те оправя. Приготви си масло за скоростна кутия, може и отработено.
1
3
 
14
 
! Отговори
Nightmare преди 5 години
Az sym devstven, i nikoga ne sam vijdal na jivo na jenata... male samo az sym v takava situaciq izdokaran, Kogaaa boje koga nai nakraq shte pravq i az sex :(