Рискове за здравето при дефицит на витамин В12

Възможно е да се появи косопад
3
Рискове за здравето при дефицит на витамин В12
Снимка: freeimages

Депресията може да има много първопричини. Една от тях е дефицитът на витамин В12. Този витамин е изключително важен за общото здраве. Той играе важна роля и в предотвратяването на окислителните процеси в клетките, тъй като е мощен антиоксидант.

Как витамин В12 помага срещу депресия?

В основата на теоретичните схващания за депресията е недостигът на серотонин – хормонът на щастието. Витамин В12 играе важна роля в регулирането на невротрансмитерите серотонин и домпамин. Ето защо една от основните причини за изпадането в депресия може да се дължи на липсата на достатъчно витамин В12.

Защо е важно да следим количествата на витамин В12 в организма?

Витамин В12 играе важна роля в различни мозъчни процеси, освен в регулацията на серотонина и допамина. Витамин В12 участва и в регулацията на здравето на митохондриите и производството на енергия в клетките.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продажбата на месо е един от най печелившите бизнеси.
2
3
 
6
 
! Отговори
До 1: преди 7 години
Точно така, не вярвай на тия писания.Най-добрите витамини се продават в бутилки под формата на бира, вино и ракийка.Никакви плодове и зеленчуци, най-малко по две кутии цигари на ден.От спорта се появяват контузии и се изтъркват ставите.
1
6
 
9
 
! Отговори
Би преди 7 години
Голяма истерия е по този витамин, напомня ми за фолиевата киселина, с която тъпчат бременните. Всичко е, за да си продават добавките, особено на веганите, които са доста склонни да си дават парите за глупости.