Какво е да живееш с панически атаки?

Паниката кара сърцето да бие много силно, да дишаме учестено...
8 сеп 2016 19:33,
7
Какво е да живееш с панически атаки?
Източник: Reuters, архив

Вероятно, всеки от нас в даден момен от живота си е страдал от тревожност – обезпокоително чувство, сякаш имаме топка в стомаха, което се появява докато сме на път, явяваме се на изпит или с срещаме с нови хора. 

Потни длани, буца в гърлото, повръщане –това са само част от другите съпътстващи тревожността състояния. 
 
Притеснението от ежедневни ситуации е всеобщо, но за стотици милиони хора по целия свят, тревожните разстройства и чувството на страх, могат да станат толкова неконтролируеми, че да затруднят сериозно живота им.
 
Огромното безспокойство пречи на ежедневните ни навици и комуникацията ни с хората.
 
Ново видео показва какво е да живееш с тревожност и паник атаки. Мари Жакемин е главна героиня в него, като се е опитала да пресъздаде „виртуална паническа атака”, с цел да даде гласност на този проблем.
 
„То е просто там, в моя мозък. В някои дни успявам да го държа под контрол, но в други не...”, споделя тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Тино преди 7 години
Бих ги нарекъл една от болестите на съвремието ни. Но не е така. Винаги са се случвали, но и все още е неудобно да се говори за тях... При мен отключващ ефект имаше един доста бурен откъм физическа щета живот - алкохол, ганджа, лепило... Но като преодолееш бариерата си наистина свободен. Съветът ми е - спорт, спокойствие, здрава среда (не че аз съм шампион в спазването на съветите си, де). Работете върху себе си, живейте интересно и не се страхувайте да рискувате (в разумни граници, разбира се).
5
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Твърде тежко състояние .Според мен се започва с възпитанието от най- ранна детска възраст -всяко неуспешно събитие се посреща от околните като катастрофа,това травмира ....дори едно леко падане се драматизира ......И добре е да се осмисли поведение тип Зарба Гърка.С други думи --- няма фатални грешки - има натупване на опит.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паническите атаки не ги лекувам с медикаменти. Просто започнах по - често да се питам "какво искам да чувствам в момента" и да си го осигурявам. Или да си давам възможност да го чувствам. Например - искам да чувствам вятър по лицето си - излизам на въздух за 5 минути. Искам да съм спокоен - намалям темпото. Имам нужда от близост - срещам се с някой, който ми я дава. Българина, както и повечето хора, не могат да улавят и различават собствените си емоции навреме и добре. А това е важно за здравето
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стресовият живот неминуемо води до дисбаланс в невротрансмитерите. Някои получават паника, някои депресия, някои отключват шизофренични състояния. Имал съм панически пристъпи, наистина е тежко. Но се лекува с успокоителни, и се преживява.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МнениеТова няма нищо общо със "склонността към падане от етажи". Преживявам го без да съм си помислял да падам от където и да е. Номер 1, възхищавам ти се на решителността, способностите и смелостта. Явно си успял човек. ВЕЛИКАН!
1
4
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Точно това е и заболяването на гимнастичката Цвети.Затова бе сменена от Раева в последния момент да не провали отбора на Олимпиадата.Никой не е допускал че Цвети има и склонност да пада от шестия етаж.И да се знае че опасността Цвети да повтори опита не е отминала. Обикновена самоубийците продължават до успех.