Какво не ни казват за златните години?

Използваме по-добре наученото в живота
10 сеп 2016 20:11,
0
Какво не ни казват за златните години?
Източник: Reuters, архив

Остаряването е естествен процес, който няма как да предотвратим и който притеснява мнозина. Както всеки друг етап от живота ни, по-зрялата възраст също има и своите предимства. Не случайно е известна като „златните години“.

Ставаме по-добри в използването всичко научено досега в живота. Това се нарича „кристализирана интелигентност“ , която се подобрява, дори и когато вече сме на 65 или 70 години.

Ето какво още ни предлагат златните години…

Заядливи? А защо не по-щастливи?

В края на краищата може да не се превърнем в ядосани и раздразнителни. С напредването на възрастта е по-вероятно да станем по-любезни, поне през 60-те. Освен това, се чувстваме по-щастливи и сме по-малко склонни да се ядосваме. 

Изследователите не знаят на какво се дължи това, но имат някои теории. По-възрастните хора контролират по-добре своите емоции и се съсредоточават повече върху начините, с чиято помощ могат да постигнат повече в живота си.

По-добре общуваме с хората

Ние сме в повече в унисон с емоциите на околните, когато сме на 40, отколкото на която и да е друга възраст в живота. Прозрението за това как останалите мислят и чувстват може да направи съжителството с любимите ни хора много по-лесно. Това качество е от голяма полза и за разбирането с колегите на работното място.

Повече за златните години може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари