Здравословни храни, които водят до напълняване

С кои храни да внимаваме, за да предпазим талията?
10 сеп 2016 16:54,
7
Здравословни храни, които водят до напълняване
Източник: Reuters, архив

В стремежа си да консумират повече здравословни храни, на мнозина често се случва да забравят за препоръчителната порция. Това е важно, тъй като насищането на хранителния режим с полезни мазнини може да компрометира усилията ни да свалим излишните килограми или да поддържаме здравословно тегло. Затова следва да внимаваме с консумацията на някои от иначе полезните за здравето храни...

1. Черен шоколад

Това любимо на мнозина лакомство обикновено съдържа около 35% какао на прах и е богато на флавоноиди, които помагат за намаляване уврежданията, причинени от свободните радикали. 

Заедно с тези предимства не бива да се забравя и съдържанието на значителни количества мазнини и захар. Затова е важно да не прекаляваме с количествата. 

2. Семена от чиа

Те са отличен източник на омега-3 мастни киселини, фибри и антиоксиданти. Преди обаче да ги добавим към всяка всяко възможно ястие, следва да имаме предвид, че в две супени лъжици семена от чия се съдържат 120 калории, 80 от които са от мазнини. 

И въпреки че семената се считат за източник на полезни мазнини, тези калории могат да се прибавят към талията ни, особено ако семената са добавени към смути, в което вече има голямо количество калории.

3. Ленено семе

Лененото семе е с богато съдържание на протеини, фибри, омега-3 мастни киселини, както и много витамини. Трябва все пак да имаме предвид, че в количеството от две супени лъжици цели семена могат са се добавят 100 допълнителни калории към ястието, като 78 от тях идват от мазнини. 

Когато лененото семе се консумира цяло, организмът не може да абсорбира цялото количество омега-3 мастни киселини и антиоксиданти. Поради тази причина е препоръчително да смиламе тези семена. Две лъжици смляно ленено семе съдържат около 60 калории.

Още интересни теми може да намерите в рубриката „Хранене“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Елка преди 4 години
Значи, несмляното ленено семе се усвоява по-лошо и 2 супени лъжици носят 100 калории. Ако лененото семе се смели, се усвоява добре и носи само 60 калории. Тоест, колкото по-добре се усвоява, толкова по-малко калории се получават?!? Егати логиката!
6
1
 
2
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
35% какао е всичко друго, но не и черен шоколад. Минимум трябва да е 75%. А Линд имат един дето е 99%.Абе важното е нещо да се драска, да върви тиража...
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дебелакасупер меню. Азд също го обичам но зимно време.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От пържоли се слабее. От сланина и лой - също! Но черния шоколад, ах този демон виновен! Неговата......:)))
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 50 до 80 грама дневно ракия или уиски е супер здравословно. или от 200 до 400 мл червено вино на ден. пък който иска да се тъпчи с черен шоколад.
2
0
 
1
 
! Отговори
Чими преди 7 години
Доста *** статия... ВСИЧКИ храни водят до напълняване, а по-калоричните - в по-малко количества.
1
0
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Здравословни храни, които водят до мъчителна смърт.