Хранене по време на кърмене

Консумирайте храни богати на витамин С
13 сеп 2016 09:52, Михаела Лазарова
1
Хранене по време на кърмене
Снимка: Philips Avent

Задоволяването глада на новороденото е трудна задача, защото са ви необходими над 500 калории на ден. Постарайте се да консумирате малко повече от обичайното за вас. Ако се храните по-малко, вашето тяло ще продължи да произвежда кърма, но вие ще се чувствате отпаднали и без енергия.

Това също би могло да доведе до забавяне на процеса на възстановяване след раждането.

Вашата диета по време на кърмене – осигурете си достатъчно храна

Осигурете си по една-две високоенергийни закуски (освен задължителните три основни хранения на ден) напр. сандвич с шунка или пилешко, сирене, тост или сушени плодове и ядки (в случай, че не сте алергични към изброените). Киселото мляко или пресните супи също биха били добро решение.

Богати на желязо храни

В случай че сте диагностицирани с ниско ниво на желязо в кръвта е необходимо да приемате хранителни добавки, богати на желязо. Те ще ви помогнат да превъзмогнете чувството за умора и отпадналост. Включването във вашата диета по време на кърменето на храни, богати на желязо, също би повлияло положително – червено месо, зърнени закуски, твърдо сварен яйчен жълтък, зеленолистни зеленчуци.

Не забравяйте да включите в хранителния ви режим картофи, цитрусови плодове, домати и чушки. Съдържащият се в тях витамин С, спомага за усвояването на желязото в яйцата, зеленчуците и зърнените храни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Внимавайте с млечните храни и с цитрусите, понеже са източник на потенциални алергени за бебето.