Как сами отслабваме имунитета си?

Стресът има голямо значение!
13 сеп 2016 21:43,
2
Как сами отслабваме имунитета си?
Източник: Reuters, архив

 Някои от ежедневните дейности могат да доведат до отслабване на имунната система, което да бъде причина за развитие на здравословни проблеми. 

 
Основната функция на имунитета е да защитава организма от външни „вредители“. Укрепването ѝ е от основно значение за постигане на устойчивост срещу заболявания, както и за намаляване на риска от заболявания, като настинка, грип и рак. 
 
Има няколко важни условия, които следва да изпълняваме, за да се радваме на силен имунитет. Те включват управление на стреса, редовна физическа активност, както и консумацията на здравословен и балансиран хранителен режим. 
 
Въпреки това, има и няколко начина, с чиято помощ бихме могли да отслабим функцията на имунитета...
 
1. Стрес
 
Според Националния онкологичен институт в САЩ продължителните периоди на интензивен стрес могат да засегнат имунната система. Специалистите поясняват, че стресът повишава синтеза на хормона кортизол, който отслабва функцията на Т-клетките, които се борят с инфекциите в организма. Затова е важно да намираме начин ефективно да се справяме със стреса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Тъй тъй преди 7 години
Дет се вика, сами си се стресираме. Да ни убие у глупаците, така сами да си причиняваме това зло. А то разрешението на проблема бил толкова лесен - не се стресирайте!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не-диагнозирана хронична Лаймска Болест - Също! проблемът с Лаймската болест се оказа жестоко по-сериозен отколкото сме си мислили!