Повръщането се появява по различни причини

На какво да обърнете внимание
Обновена: 18 сеп 2016 07:52 | 17 сеп 2016 22:28, Eкип на Puls.bg
6
Повръщането се появява по различни причини
Източник: Reuters
Повръщането е симптом, срещащ се при редица заболявания на храносмилателната и други системи в организма. По своята същност то представлява рефлексен акт. Предизвиква се при дразнене центъра на повръщането, разполагащ се в продълговатия мозък. В зависимост от причината се различават повръщане от централен и периферен произход:
 
Повръщане от централен произход се проявява най-често при повишено вътречерепно налягане (менингит, тумори, кръвоизливи и травми), при много болестни състояния, свързани с метаболитни нарушения (уремия, диабетна ацидоза), при неприятни миризми и гледки. Възможно е при определени случаи повръщането да се прояви като симптом при дразнене на вестибуларния анализатор („морска болест”).
 
Типичен пример за периферно повръщане е стомашното. Най-честата причина за него е дразненето на стомашната лигавица от храна, при заболявания на стомаха (язва, гастрит) и при жлъчен рефлукс.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: повръщане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
също след голямо притеснение!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова са невежи нвкои хора, но да се изтъкнат. В стремежа си да се изкажат стават смешни, дори. Повръщането не е на всяка цена след запой? На теб никога ли не ти е ставало лошо, просто така?
4
1
 
4
 
! Отговори
Д0 2: преди 7 години
Ако не се базикаш това е сериозно заболяване и трябва да посети лекар - незабавно.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Тук се говори за състояние вследствие нещо..! А не запой, махмурлук. Нормално, ако ти е постоянно лошо да не ядеш и вода да не пиеш, дори.За алкохол и дума не може се говори. Има и редукция в теглото. Така, че по-добре не говори необмислени коментари.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мойта приятелка не пие с 300 зора 1 чаша бира. Почти не яде от месец и вечно и се повръща. Не пуши, дори. С дни се топи. Имам усещането че с часове.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И след запой