Студенти пред психодиспансерите... За бележки за общежитие!

Между диспансерите обаче няма абсолютно никаква връзка
19 сеп 2016 10:22,
18
Студенти пред психодиспансерите... За бележки за общежитие!
Снимка: кадър Нова тв

Убийствата и самоубийствата на студенти са основната причина, поради която в университетите изискват бележки от психодиспансер. Оказва се обаче, че между психодиспансерите няма абсолютно никаква връзка. Дори и някой да се води на отчет във Варна например, няма проблем от София да си вземе бележка, че е психично здрав, разказва Нова тв.

Така заради изискването студентът да носи бележка за психично здраве, психодиспансерите започват да въртят бизнес с документите.

Университетите пък искат тези документи от студентите след няколкото случаи на убийства или самоубийства, случили се в дебрите на "Студентски град" в последните няколко години.

Студентите обаче сами отбелязват този пропуск в системата с бележките. Лекарите също признават - те могат да издадат подобна бележка, но само от съответната клиника. При това студентите не минават преглед, а просто фиктивно получават документа и печата.

Междувременно обаче диспансерите започват да събират и такса за издаването на хвърчащия лист за психичното здраве. Между 10 и 30 лева се бръкват студентите, за да си извадят документа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
До мин. Менгеле преди 7 години
Министър Москов, какво стана с "четците за лични карти" за който бяха похарчени милиони и който след няколко дни стават само за скраб, какво става с пръстовите отпечатъци който отнемат минимум 30 минута на човек за регистрация - за каква спешност да говорим тогава? Колко комисионни взехте за тези неща?
13
0
 
4
 
! Отговори
Пак до 11 преди 7 години
..., който ни каза, че нашият състудент е отървал казармата с тази диагноза. Макар и рядко, му се схващали мускулите около устата и на китката на едната ръка. Този шизофреник беше хубаво момче, интелигентен, но недисциплиниран и мързелив - не идваше на лекции, отлагаше изпитите си, но успя да завърши 1 год. след нас. Никога не сме го видели с парализирани мускули, както го описа неговият съученик. И той се ожени и постъпи на хубава работаНо тези шизофр. си бяха от София и не ползваха общежитие.
12
0
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Еееех, г-не (г-жо),Аз пък имах състуденти шизофреници. Едната беше леко хаотична, личеше си, че й има нещо, но си взимаше изпитите и завърши с общ успех малко над добър (4). По характер е много дружелюбна, дори успя да се омъжи и роди (това не знам доколко беше разумно, но родителите й я поощряваха). В разговори, не крие, че ходи на психиатър и пие някакви медикаменти.За другия обаче съвсем случайно разбрахме, че е с такава диагноза. Разбрахме това от бивш негов съученик, който каза на ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Психарията е преди 7 години
навсякъде. Феодалните владения са били по-добре свързочно обезпечени от тия ку-ку центрове. А познайте защо! Един доктор психар може да си изкара живота на концесийка...никой не му се меси, няма конкуренция, няма отчетност, идеална ситуация.
10
2
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Аз пък смятам,че и чалгарите нямат право да учат, че ако се събуди през ноща и си въобрази ,че е певачка и си пусне чалгата до дупка или пък онея със свинските опашки А ?някои специалности като лекари,пилоти , полицаи трябва да минават сериозен психотест ,ама йок
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До това е дискриминацияТи едва ли би искал(а) детето ти да живее в една стая с шизофреник. Този вид психично болни често пъти са много интелигентни и възпитани хора. Но страдат от раздвоение на личността. Например, някоя нощ може да се събуди и изобщо да не помни кой е всъщност а да си е въобразил, че е Джак Изкормвача.
8
0
 
4
 
! Отговори
това е дискриминация преди 7 години
Какви са тея бележки бе ? Значи ли това,че човек с някакво психично заболяване не може да учи нищо ? Знаете ли ,че Велики учени,писатели,музиканти са имали и имат психични проблеми ? самоубиват се младежи от отчаяние,безисходица,не разбиране на "ценностите" на съвремието ни .
7
0
 
1
 
! Отговори
... преди 7 години
По тия земи всичко е така! Ама то и световно всичко е така върти се около парата! Така, че какво се чудим! Важното е едни пари да се въртят пък за другото се някой ше го отнесе!
6
0
 
5
 
! Отговори
Наполеон преди 7 години
Аз още се разхождам с бележката от 1999г с гриф "НЕ СЕ ВОДИ НА УЧЕТ". Само тримата мускетари не ми вярват.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците са до един страдащи (т.е. наслаждаващи се, страдащите сме ние) от клептомания.
4
0
 
8
 
! Отговори
абсурдистан преди 7 години
По-добре към университетите да има повече психолози, Да се набляга върху преподаване на Морал,Право,Вяра и Общество. Възпитавайте децата в Добродетели и Патриотизъм.отчаянието,безпереспективноста,лошотията,злобата това води до самоубийствата
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже къде живеем. За политиците кога ще има психодиспансер?
2
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не е вярно, че е от последните няколко години. Преди 25 години пак искаха бележка от психодиспансера, но беше задължително да е от психодиспансера по постоянен адрес и не дали си психически здрав, а дали се водиш на отчет. В момента може и да си здрав психически, но това не пречи да се водиш на отчет заради минали заболявания. Ако върнат отново изискването да е от населенето място по постоянен адрес и искат заверка от личен лекар няма да имаг грижи. Но нали трябва бизнес да става...
1
1
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
За учащи този документ ТРЯБВА да е безплатен.Стига вече грижи за развъждането на един мързелив етнос, а от учещите и желаещи да учат млади хора се смъкват такси за какво ли не! Това е безобразие!Съвсем друг е въпросът за необходимостта от връзка между психодиспансерите. От 20 г. се говори за това, но мерки не се взимат. С такива бележки се дава и разрешение за притежаване на оръжие.А бе, кой всъщност печели от това, че в страната ни има толкова недомислици?Някой явно има полза от това.