Как можем да третираме пърхота?

И какво го причинява? Научете!
Обновена: 20 сеп 2016 14:20 | 20 сеп 2016 13:55,
0
Как можем да третираме пърхота?
Източник: Reuters
Сърбеж, понякога дори болезнен скалп...Пърхотът кара мъртвите клетки на кожата да се отделят под формата на бели люспи, които понякога буквално валят от главата ни. Със сигурност, това не е никак приятно състояние, което често води до неудобство. Какво точно е пърхот, какво го причинява и как се третира?
 
Дисбаланс
 
Пърхотът е това, което се случва, когато скалпът ни отделя повече кожни клетки, отколкото би трябвало. При по-тежките случаи, кожата на главата става люспеста и много раздразнена. Това кара мъртвите клетки да се слепват една за друга и така пърхотът става още по-изобилен. 
 
Невероятно, но се смята, че половината от населението на света страда от пърхот или има индикации, че ще развие с течение на времето. 
 
Известно е, че е по-вероятно пърхотът да се появи по време на юношеството, което предполага, че по-високото производство на себум е допринасящ фактор. Но реално, хората с пърхот по-често имат много суха кожа на скалпа.
 
Друга теза, подкрепена от някои учени, ни кара да обърнем внимание на гъбичка, наречена маласезия (Malassezia), която може да е причинител на пърхот. Докато маласезията обикновено е безобидна част от семейството на микробите, при хората с пърхот се наблюдават много по-високи нива от нея в организма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: косапърхотскалп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари