Страдате ли от чернодробно заболяване?

Пожълтяването на склерите на очите е характерно за жълтеницата
21 сеп 2016 10:44, Михаела Лазарова
1
Страдате ли от чернодробно заболяване?
Снимка: freeimages

Черният дроб е един от най-натоварените органи в цялото тяло. Без него животът е невъзможен. Черният дроб се грижи за пречистването на токсините от тялото, за производството на храносмилателни ензими, подпомагащи работата на стомаха и червата, както и филтрацията на кръвта.

Затлъстяването, високият холестерол и коремните мазнини сериозно затрудняват работата на черния дроб. Омазняването му често е пряко свързано с тези метаболитни отклонения.

Хепатитът и цирозата, от друга страна, са заболявания, които смъртоносно увреждат черния дроб. Лечението е трудно и невинаги е достатъчно.

Кои са признаците, че черният ви дроб страда?

Коремни болки

Болките, причинени от проблеми с черния дроб, обикновено се усещат в горната дясна област на корема. Това е един от най-явните знаци, че нещо не е наред с черния дроб.

Ако черният дроб е възпален или заболяването, за което не подозирате, е в напреднал стадий, болката може да се разпростира и встрани от този квадрант.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стетоскопът е най-подходящият уред за диагностика на чернодробните заболявания. Не се излагайте, като нямате подходящата снимка, не слагайте никаква! Михаелче, влез си в амплоато!