Причини за алергията към белтъка на кравето мляко

Обикновено алергията се "израства" до 3-5 годишна възраст
27 сеп 2016 21:29, Eкип на Puls.bg
2
Причини за алергията към белтъка на кравето мляко
Източник: Reuters

Алергия към белтъка на кравето мляко може да се развие във всяка възраст, но най-често се среща при малките деца. Около 2-3% от децата я проявяват, като в голям процент от случаите това състояние се "израства". 

Алергия към белтъка на кравето мляко се развива, когато имунната система на детето погрешно възприеме млечния протеин като нещо вредно за организма, срещу което той трябва да се защитава. По този начин настъпва алергична реакция, която се проявява с оплаквания от храносмилателната, дихателната система и кожата. Детето става раздразнително и неспокойно.  
 
Кравето мляко се състои от два основни протеина: 
  • Казеин, който изгражда т.нар. твърда част на млякото (или това, което се получава след като млякото се пресече).
  • Суроватъчен протеин, който изгражда течната част на млякото (суроватката). 

Обикновено децата развиват алергия към един от двата протеина или към двата. Повечето от децата, проявяващи алергия към белтъка на кравето мляко, са алергични и към козе и овче мляко, а някои от тях и към соевото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
vegan преди 7 години
"когато имунната система на детето погрешно възприеме млечния протеин като нещо вредно за организма"Хич не е грешно това, което прави имунната система. Естествено, че този протеин е вреден. Това е мляко от друг биологичен вид - не е предвидено за хора. Пиенето на краве мляко е един от най-преките пътища към диабет тип 1.Слагайте минуси, дано ви олекне.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво краве мляко бе хора. Колко крави има в България за да пиеме всички истинско мляко ? НАДЯВАЙТЕ СЕ ЧЕ ПИЕМЕ КРААААААВЕ МЛЯКО. ВСИЧКО Е СУХО МЛЯКО.