37-годишна роди здраво бебе след прекаран тежък перитонит

Поех риск и пак бих постъпила така, споделя щастливата майка
6 окт 2016 11:22,
14
37-годишна роди здраво бебе след прекаран тежък перитонит
Снимка: УМБАЛ "Дева Мария"

37-годишна жена роди здраво бебе в УМБАЛ "Дева Мария" след прекаран тежък перитонит, съобщиха от болницата. За семейството това е първо дете, чакано дълги години.

Преди повече от десет години, младата Владислава претърпява тежка операция от перитонит и лекарите са категорични, че евентуална бременност ще бъде опасна и за нея, и за плода.

"При премахване на киста на яйчника, се перфорира тънкото черво и се стигна до перитонит. Възстановяването беше продължително. Не се знаеше как ще протече самата бременност, дали матката ще позволи да износя плода, но въпреки всичко, когато минаха няколко години от операцията, решихме да рискуваме и да имаме свое дете", разказва Владислава.

Така младата жена забременява при втори опит ин витро и бременността протича сравнително добре. В осмия месец обаче прокървява и постъпва за наблюдение в болницата. Околоплодните води на родилката изтичат, когато е в 35-а гестационна седмица.

Предприема се цезарово сечение, въпреки че след перитонит се предполага, че има множество сраствания в коремната кухина, които биха затруднили още една операция в тази област.

При отваряне на коремната кухина, действително се установяват множество сраствания, непозволяващи добър достъп до матката, но операцията приключва успешно. Дария се ражда с тегло 2700 грама и добри жизнени показатели. 

След екстракцията на плода, е установена лезия на пикочния мехур, която е била своевременно възстановена. Владислава не е имала усложнения в постоперативния период.

"Чак след като родих, си дадох сметка за огромния риск, който бях поела, но не съжалявам и отново бих постъпила така!", споделя Владислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми аз съм на 35 и още не съм решила да имам деца. Ако реша мога да си направя, било то на 37 или на 40. Ако човек е здрав и може да си ги гледа какво значение има възраста?
9
0
 
14
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Кой сте Вие, че да казвате какво трябва и не трябва. Само да си знаете, че не сме в 19 век, където средната продължителност на живота е била малка и сега тя е над 70 г. при женти, така че тази възраст не е странна. Не виждам какво лошо има здрави жени българки да имат деца. Живи и здрави да са и да има повече такива жени, а не днешните лигли.
8
0
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
До ФенАбе ти на какво точно си фен??? щото има много фенове дето за *** за зеле не ставате та се чудя на какво точно си фен и дали става нещо от теб :) не че нещо лично просто генерализирам щото всички фенове са бая посредствени личности и не трябва да им се дава да коментира :)
7
25
 
2
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Жена след 32г не трябва да и се дава да ражда . Тази на 37, да и е живо и здраво детето. Ама какво да се прави хората не знаят, че жена с дете и над 32 не става за нищо.
6
1
 
13
 
! Отговори
321 преди 7 години
Случаят не е толкова специален. От болницата правят това съобщение за да замажат случая с починалото бебе от понеделник. И да са живи и здраве бебчето и цялото семейство!
5
1
 
22
 
! Отговори
gerfgfdgf преди 7 години
Анонимен 2, ти да не си от рoмелия, че смяташ 37-годишна жена за стара? :))) На 10 ли да ражда? Или на 20, че после да стои неука и безработна?
4
0
 
10
 
! Отговори
tgrthhr преди 7 години
Еее, браво!
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да им е живо и здраво детенце,а и родителите,за да му се радват. някои си дават живота за дете,други си хвърлят децата в храсти и контейнери......живот !
2
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2 и 3Наричаш жена на 37 години стара?! Ти да не си на 12?И да, колкото и да ви е чудно на 37 си е нормална възраст за раждане.
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, да са живи и здрави!