Психичните разстройства, които добре познаваме

Докъде може да ни доведе непризнаването на проблем
11 окт 2016 21:09, Румяна Тасева
6
 Психичните разстройства, които добре познаваме
Източник: Reuters
Когато стане дума за психични заболявания, първата възникваща в съзнанието ни асоциация е за лудост. Лудостта не е медицински термин, обаче множество състояния, за които не си даваме сметка, надскачат границата на здравословното, и се включват в листата на психичните разстройства.
 
Типовете психични разстройства и заболявания са много и прекалено разнообразни. Затова преди да поставим етикет или да приемем, че тези проблеми не ни засягат, трябва да си отговорим на един въпрос: „Никога ли досега в своя живот не съм страдал от тревожност или депресия?“ Ето няколко примера, които срещаме в ежедневието си...
 
Тревожност. За тревожно разстройство говорим, когато се изправяме пред всяко предизвикателство, проблем, ситуация със страх и силен трепет. Независимо колко сме подготвени, не успяваме да контролираме ситуацията и състоянието си. Бледост, сърцебиене, изпотяване са едни от сигурните признаци, че стресът ни идва вповече и не успяваме да го превъзмогнем. Възможно е да се появят панически атаки. Ако симптомите се появяват често, то определено нормалното функциониране на организма е накърнено. Генерализирано тревожно разстройство, паническо разстройство, социално тревожно разстройство, фобии... Нездравословната тревожност може да има много имена и прояви...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има скандал, вие сте го придизвикали. Ако нещо не им е ок вие сте направили, така да се случи. Тежко състояние. Общо взето.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циклофренията при някои се задълбочава, при развод. Изпадат в маниакална фаза. И започват да си въобразяват, че някой нещо им прави. Действителност,? хората въобще не се интересуват от тях.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога невежи, разбират от известни притеснения? Създадени от недобронамерени люде с прекомерно високо мнение за себе си. Садизма е тежко заболяване.