VIP услуга в болница: 150 лв. и си говориш с лекаря

Друга пък поискала 30 бона дарение, за да лекува мъж в кома
17 окт 2016 08:30,
35
VIP услуга в болница: 150 лв. и си говориш с лекаря
Снимка: архив, Ройтерс

Болница въведе такса разговор с лекар анестезиолог преди операцията. За тази услуга се плащат 150 лева. Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция "Медицински одит" проф. Златица Петрова по време на семинар в Стара Загора.

Тя разказа, че въпросната болница, която е една от най-големите частни и многопрофилни не само в София, но и в цялата страна, е въвела редица подобни услуги, като ги е класифицирала в своеобразни пакети. Така например една от тях е контактуване с медицинско лице по време на целия престой в лечебното заведение.

"Контактуването с медицинско лице е част от алгоритъма за добра медицинска практика, това не е VIP услуга, нито бонус", коментира пред "Монитор" този "иновативен" начин за прибиране на пари от болните проф. Петрова.

Многопрофилна болница в София е поискала 30 000 лева дарение от близките на млад мъж в кома, за да го лекува. Това е друг случай, на който са се натъкнали медицинските одитори по време на своята работа. Въпросното лечебно заведение, което също е частно, има договор с Националната здравноосигурителна каса, която плаща за медицинските грижи при такова състояние.

Освен това се оказало, че пациентът в кома има и договор за допълнително здравно осигуряване с частен фонд.

Независимо от това болницата се е опитала да прибере 30 бона от неговите роднини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
4
 
! Отговори
Еееее, да преди 7 години
При бай Тошо всичко си беше точно. Как ли го правеше? С акъл бе! С акъл!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕТО ТЕЗИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ.НО ТОЙ ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА.
26
0
 
8
 
! Отговори
дааа. преди 7 години
След което , получаваш направление , за Св. Петър .
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Корупцията по високите етажи няма как да се пребори, ако не се почне от покрива.
24
0
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Аз лично плащам всеки месец по около 200 лева Здравна Осигуровка .Това нещо изнесено в Медиите е подигравка с мен .Ако е вярно , разбира се .Иначе след този случай , БГ Здавната Каса ми прилича на Маркетинга на Чалга Клуб - Тупана бие , хвърляш пари и всички са доволни .
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До луцифер Не им трябва глоба, защото колкото повече болни и тежко болни- толкова по-големи гуши правят! И не е важен какъв е изходът за пациента- ще живее ли ,ще мре ли. Важно е да се лекува дълго и по всякакъв изобретателен начин да се точи държавата, т.е. нашият джоб! ЗдравеПогазване!
22
0
 
20
 
! Отговори
луцифер преди 7 години
що не въведете глоба на болните че са разболяват
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До OMG_LuckerВие що не раждате, какво ви пречи, ти импотентен ли си?
20
1
 
17
 
! Отговори
До OMG_Lucker преди 7 години
До OMG_LuckerПлащаме здравни осигуровки за да може Джамля да роди десетия си Мустафа.
19
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите трябва да разберат, че комунизма когато всичко беше безплатно и всеки си клатеше краката отдавна свърши. Здравеопазването е бизнес а лекарят е бизнесмен който се стреми към печалба и предлага здравна услуга. Не може едно пролетарче което става всеки ден в 6 да блъска цял ден да получава същата услуга като един състоятелен бизнесмен който управлява хора и пари и има много по-голяма тежест в обществото. Капитализмът е най-съвършената и справедлива система, никой не е измислил по-добра.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я тоя одит да не пуска слехове, а да каже какви наказания е наложил, ако е открил нещо незаконно.Какъв е този прах в очите на хората.Иначе чиновнимка в одита колко лв.премия взема? Една беше вземала по 10000 лв.месечно. Уж я наказаха, ава шефът й стои.Корупциата май е по високите етажи
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я ги дайте тия пациенти в кома. Не се ли казват Митьо Очите. А и защо , ако болницата е държавна, се изнасат всякакви данни и проверени и непроверини, а за частната - чадърчета.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето лекари са новите МУТРИ в днешно време. Изнудват пациентите, възползвайки се от заболяванията им и естествения човешки страх за живота.Може ли известна доцентка-невроложка при всеки преглед на сестра ми с направление, да и пее непрекъснато колко малко пари получавала от него, и колко много пари нейни колеги получавали. Какво е това-замаскирана форма на искане на пари. Вярно е, че докторите гледат на всеки пациент като на банкомат. Къде са полицията, прокуратурата при тези рекети?
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителни практики. Не стига, че си болен и зле ами и се възползват да те пресушат напълно.
14
0
 
17
 
! Отговори
До Наивен преди 7 години
И моят коментар беше подобен! И написах, че ако искам да бъда лекувана качествено, отивам в частна клиника -искам или не. Системата ме принуждава да плащам, ако държа на здравето си. И да се лишавам от много други неща. Това е България -животът не е ценност, а разменна стока. Хората имат оплаквания от уж реномирани клиники като Токуда, а представете си какво е в държавните!!! 90% от лекарите са арогантни, гледат да приключат по най -бързия начин, саркастични и сякаш не те виждат, не се вслушват в детайлите на оплакванията! А, сигурно затова въвеждат такса разговор!? Вече трябва да им плащаш з
13
1
 
23
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Гледане на лекар как яде баничка-50 лв. ,как пуши-30лв. ако го гледате в тоалетната цената скача на 1000 лв.Другите услуги като разговори с друг лекар се таксуват по 80 лв. а закачка с медицинска сестра скача на 200лв. Ако започне таксуването и на дишане на болничен въздух ,вече няма да се издържи финансово.
12
4
 
5
 
! Отговори
дончо преди 7 години
В Германия има също подобна услуга.Там по време на сериозно заболяване на наш близък се плащаше за това-главния професор на клиниката да минава на визитация и да расяснява лечение и т.н. Иначе всичко се изпълнява от лекарите,които са на смяна,които са под ръководството на главния професор.
11
2
 
12
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тия са по големи помия...ри от катажиите и митничарите...айде ония поне е ясно че са деца на природата а тия имат и претенции за Ентелегентност....
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се знае от всеки който е имал досег с въпросното болнично заведение през последните. И защо му криете името? За Токуда става въпрос, ако някой се чуди. На нас ни поискаха 450 лв под формата да дарение за операция на херния на 3-годиншо, при положение, че имат договор със ЗК за тази клинична пътека.
9
0
 
20
 
! Отговори
Оооо времена преди 7 години
Тва не са доктори,бе. Тва са търговци. Да живей ***.