12-годишно момче почина, родителите винят болницата

Медицинска сестра гонела семейството, отказвала лечение
28 окт 2016 13:37,
24
12-годишно момче почина, родителите винят болницата
Снимка: bTV

Родители смятат, че отказана медицинска помощ е довела до смъртта на 12-годишното им дете и ще търсят отговорност от детското отделение на Плевенската болница.

12-годишният Емил oт ловешкото село Бежанoвo страдал от хемофилия Б – gенетично заболяване, което пречи на кръвта да се съсирва. Животоподдържаща терапия е вливането на фактор IX. През последната седмица обаче процедурата им е отказвана многократно от сестра Симеонова в детското отделение.

Майката Ирина Иванова разказа пред bTV, че сестрата ги гонела и отказвала да слага фактор, с обяснението, че не била длъжна да го прави. Ситуацията се повтаря в понеделник, сряда и петък.

В неделя детето се влошило и дядо му го довел в Спешна помощ, оттам го препратили отново в детското отделение, където вече му поставили фактор, но очевидно твърде късно, защото Емо издъхва в дома си.

Близките на детето искат справедливост. Проф. Ваня Недкова, началник на клиниката, казва, че не знае защо момчето е било връщано и ще направи проверка. По думите й родителите не искали да остават в болницата, а само да се прелее факторът.

От лечебното заведение обаче настоявали това да стане, за да се спази клиничната пътека. Семейството категорично отхвърля тезата на болницата, както и резултатите от аутопсията, че причина за смъртта е възпаление на белите дробове и сърцето. Случаят е предаден на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
да почнем промяната на 6 ноември като изберем ген радев и гласуваме нареферендума с 3 пьти да
16
0
 
2
 
! Отговори
лекар преди 7 години
Не лекарите са измислили НЗОК и това във всеки един окръжен град да има по една излишна сграда -РЗОК.Не лекарите са измислили клиничните пътеки и това във всяка болница основната дейност да е не лекуването,а писането.Аман от бюрокрация на калиграфски дружества заприличахме с толкова писане!Разхода на хартия в сравнение с тоя преди 20 години се е качил 20 пъти!И като дойде одита на МЗ,жална ти майка ако си пропуснал някоя точка или запетайка!Станахме роби на чиновниците-ей това е истината.
15
1
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
Абе хора какво коментирате една не професионално написана статия, лапето не е загинало от кървене, така че хемофилията няма нищо общо.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето е жертва на системата и бълг.държава и на всички нас защото си траем не е жертва на лекарите
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taja smia da ja diszip mahat i v satvora vinovna sestra lekari
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отхвърлят резултатите от аутопосията???? А бе хора, я се осъзнайте!!! Смъртта е част от живота и престанете да вините тоя и оня за нея!!!!!!!!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми вече да се оправдават със здравни каси, клинични пътеки, и др подобни. Системата трябва да е подчинена на медицинските нужди, а не обратното. Първия приоритет е да се помогне на пациента, а след това да се гледат другите работи. Ако системата им не работи, да си я оправят. Аз не я правя, тя се прави от тях самите...
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мафията в бели престилки ще доунищожи България!
9
2
 
18
 
! Отговори
ин друг преди 7 години
Идва 6-ти ноември.Да ги изметем и Москов и Пръмова
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тва обитателите на тази територия вечно се оплакваме от манталитета си. Сори.
7
4
 
26
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Сестрата-убийца.Лекаря-не му пука-убиец.Здравния министър-наркоман.За това да не стигаш до болницата,иначе мреш.Затвор трябва и брутални глоби,ама как той и съдията си играй играта бере парата.няма управия няма и да има докато народа не излезе и главите им не резне
6
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно безхаберие. От една седмица назрява проблем в клиниката а началничката и проф.Недкова нищо не знае. Т.е това е безотговорно отношение към повереното и здравно заведение. Предвид наличие на резултат от това - смърт на малко дете, то към настоящия момент тя трябва да е АРЕСТУВАНА. Заедно със сестра Симеонова.Бърз процес и след това в сливенския затвор поне за 15 години при строг режим
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
преди да подкараме коментарите, се налага да изчакаме още десетина статии по темата
4
1
 
33
 
! Отговори
да преди 7 години
Родителите на деца с хемофилия , които живеят в малки населени места, а и не само те е/имигрирайте в Канада или ЗЕ и хич да не ви пука.А 'сестрата' е ***, тя е за убиване. Родителите на такива болни деца са мн. по-чуствителни, понякога дразнят, защото те са едни НЕЩАСТНИ хора, НЕ МОЖЕ ти ядосан на родителя, да лишиш дете от помощ, това може да ги направи само една човешка ***.
3
3
 
38
 
! Отговори
ДС преди 7 години
СЪД и затвор. За назидание на всички. Едно българче е починало от безхаберие. УЖАСЕН СЪМ.
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сестрата е искал пари допълнително. затуй е отказала.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази сестра е за затвора,а ако се размине бащата да я оправи....как може такова безхаберие