Защо боли кръст? 10 възможни причини

За лекаря са от изключителна важност характеристиките на болката
Обновена: 11 ное 2016 16:13 | 11 ное 2016 15:30, Румяна Тасева
11
Защо боли кръст? 10 възможни причини
Източник: Reuters
Болката в кръста е едно от най-честите оплаквания. Освен че може да се прояви инцидентно или да е постоянна, хронична, тя се различава по описанието си. За лекаря са от изключителна важност характеристиките на болката, тъй като причините действително могат да бъдат различни.
 
1. Болката е внезапна, когато идва отстрана на мускулите, сухожилията и връзките. Най-често се появява при рязко движение или вдигане на тежест. Дължи се и на друга съществена и масова грешка – продължително стоене в една позиция, често неправилна, в продължение на часове.
 
2. Следващата по честота причина за болка в кръста са артрит, артроза или остеопороза. Те погрешно се смятат за старчески заболявания. Истината е, че засягат сериозно и хора на 40 години, а коварните изменения, сигнализиращи за развитието им се хващат дори на 30 години. Това потвърди неотдавна в наше интервю и д-р Опаранов, началник на ревматологичното отделение на клиниката по кардиология и ревматология на ВМА.
 
3. Следващ проблем е дегенерацията на междупрешлените дискове, които с напредването на възрастта постепенно губят еластичността си. Дегенерация на дисковете се открива при всеки възрастен над 60 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: кръстдископатия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А проблемът на много модерни девойки и жени с яйчниците? Ходят с голи кръстове, след това се превиват от болки и са на инжекции от 14-15 годишни. Модната индустрия е в комбина с фармацевтичната мафия.
9
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
Че ти кога за последно си ходил на фитнес? В по-непретенциозните е 2.50лв. на тренировка ..... не в София де....и не е ежедневен - 2-3дни седмично. Два фитнеса за кутия цигари. Чудя се тьп ли си или е някаква странна шега забележката ти.
8
3
 
3
 
! Отговори
Питам преди 7 години
До Дедо Шмърк От къде пари за тоя ежедневен фитнес бе ? По добре пафкай цигири с колегите в кафето през почивката. Повярвай , по евтино е .
7
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
....специално за кръста. Вече три години от тогава забравих за болките в кръста , вдигам тежко и си бачкам здраво по двора, иначе и аз работя на стол в офис но разликата е че в обедната почивка не пафкам цигари в кафето а отивам на бърза тренировка във фитнеса. Успех на тези които имат сходен с моя проблем!
6
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 7 години
Преди години имах проблем с кръста и при обикновено кихване получавах изместване и се налагаше да ходя на специалист за съответно наместване. Един ден при разговор със специалиста той ми обясни че с годините мускулите на кръста отслабват а натоварването от повечето килограми допълнително въздействат върху скелета и мускулите вече не могат да го удържат и така се получават изместванията. Тогава започнах да ходя на фитнес 2-3пъти седмично и освен другите упражнения не пропусках тези които са .....
5
0
 
2
 
! Отговори
д-р Хаус до 3 преди 7 години
Най добре си направи една снимка на кръста и вероятно ще си отговориш на доста въпроси. Има хора на 20 години с дискови хернии в кръста, а стоенето в неправилна поза е сериозна предпоставка за това.Късмет!
4
0
 
3
 
! Отговори
До: 3 преди 7 години
Заболяването ми е болест на бехтерев къде ли не ме пращаха и както писах поразрових се в интернет търсих какво ли не свързано със симптомите и накрая отидох при личната и поисках талон за ревматолог и се установи че не съм грешал за диагнозата успех
3
0
 
3
 
! Отговори
До: 1 преди 7 години
И какво ти се оказа заболяването ако не е тайна?И как го откри?Аз от едно време насам имам подобни проблеми и освен за първата причина друга не се сещам.По 8 часа на ден седя в един офис на полусчупен стол в една единствена невъзможна поза и няма очевидно друга видима причина така да се сецвам отвреме навреме.Шефа се гласи да ни прехвърля в нов офис ама още не е дал сигнал иначе веднага се местя.
2
2
 
6
 
! Отговори
сецнат преди 7 години
Една възможна прОчина е дето с Румито цяла нощ не сменихме позата, не ще и не ще да се размърда от "мисионерската"!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен докато ми открият заболяването минаха 5 години и накрая сам си го открих благодарение на интернет